Bani.md

„Afaceri” cu steroizi! Opt persoane reținute, fiind bănuite că ar fi transportat în UE pastile și fiole în sumă de 10 mln de lei

„Afaceri” cu steroizi! Opt persoane reținute, fiind bănuite că ar fi transportat în UE pastile și fiole în sumă de 10 mln de lei foto simbol: steroizi.ro

Opt persoane au fost reținute, pe data de 16 august, de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu angajații Direcției urmăririi penale și Direcției investigarea fraudelor vamale din cadrul Serviciului Vamal, după ce au fost efectuate 30 de percheziții în raza municipiului Chișinău. Acestea sunt bănuite de contrabandă cu steroizi în valoare de circa 10 milioane de lei.

„Urmărirea penală a fost pornită în luna aprilie curent, după ce în presa de peste Prut a apărut informația, precum că doi cetățeni moldoveni au fost reținuți, fiind suspectați de contrabandă cu anabolizante. Investigațiile au durat patru luni, în care au fost acumulate probe, care ne-au permis să intrăm în faza activă a operațiunii. În rezultatele perchezițiilor, au fost depistate și ridicate pastile și fiole în valoare de 10 milioane lei. De asemenea, 60 carduri bancare, bani în sumă de peste 100 mii de euro, arme de foc și muniții, înscrisuri de ciornă și 31 de telefoane mobile”, a explicat Valeriu Bodean, șef adjunct în cadrul PCCOCS.

Totodată, la domiciliu unui suspect a fost ridicat un utilaj destinat producerii și ambalării steroizilor, dar și un echipament tehnic special cu ajutorul căruia era protejată schema.

Suspecții au vârste cuprinse între 24 și 61 de ani. Trei dintre cei reținuți au familii, patru - având rolul de curier, iar alți patru - având rolul de ambalare și dirijare a transportului peste hotare spre țările UE.

Potrivit legii, bănuiții riscă închisoare de până la 10 ani. Actualmente, continuă investigațiile întru identificarea tuturor complicilor schemei frauduloase.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000