Bani.md

Administratorul unei întreprinderi din Chișinău a luat banii destinați salariilor. Muncitorii își depun cererile de demisii

Administratorul unei întreprinderi din Chișinău a luat banii destinați salariilor. Muncitorii își depun cererile de demisii

Conflict la Întreprinderea Municipală pentru Gestionarea Fondului Locativ, nr. 23, din Chișinău. Noul administrator al întreprinderii, ar fi luat vineri banii destinați achitării orelor suplimentare de muncă a angajaților, iar muncitorii își depun cererile de demisie, potrivit șefului Direcției relații publice a Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc. Potrivit acestuia, în contul întreprinderii erau circa 50 de mii de lei, bani din care trebuiau să fie achitate orele suplimentare de muncă ale angajaților, acumulate în urma lucrărilor de lichidare a consecințelor ninsorii din luna aprilie, scrie Realitatea.md.

„A venit administratorul acesta nou, numit în funcție joi, și a cerut contabilei ca toți banii să fie luați din cont. Astfel, sâmbătă seara, la întreprindere mai rămăseseră doar trei angajați, toți oamenii au depus cerere de eliberare”, a spus șeful Direcției relații publice a Primăriei Chișinău.

La rândul său, Pentru Gontea, directorul Direcției locativ-comunală a Primăriei capitalei, susține că situația nu ar fi așa cum declară Vadim Brînzaniuc: „Vineri seara am avut informații că există acolo un conflict, azi-dimineață, grupul de lucru de la direcție a plecat la întreprindere să vadă în ce constă problema. Nu cred că situația e așa, mai degrabă e o confuzie. Oamenii își vor primi salariile, nu vreau să cred că așa este”, a spus Petru Gontea.

Totodată, șeful Direcție locativ-comunală neagă informațiile precum că angajații ar fi depus cererile de demisie: „Nu avem cererile depuse, poate a fost doar o discuție”, a specificat Gontea.

Vadim Brînzaniuc susține că problema cu Întreprinderile Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ este una veche. Potrivit lui, mai mult de jumătate dintre aceste întreprinderi au fost declarate în stare de insolvabilitate din cauza datoriilor față de Termoelectrica. Noii administratori la întreprinderi au fost numiți în instanța de judecată, ca urmare a adresării Termoelectrica. Aceștia au dreptul de a gestiona resursele financiare ale întreprinderii. 

„Acești administratori refuză să execute lucrările care țin de specificul întreprinderilor date, unicul lor scop este acumularea banilor pentru întoarcerea datoriilor”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

În acest context, viceprimarul Nistor Grozavu a cerut funcționarilor responsabili să sesizeze organele de drept, iar directorul Direcției locativ-comunală, Petru Gontea a declarat că situația va fi clarificată pe parcursul zilei de azi. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000