Bani.md

Angajații SIS vor putea deține și o altă cetățenie, în afară de cea a Republicii Moldova (DOC)

Angajații SIS vor putea deține și o altă cetățenie, în afară de cea a Republicii Moldova (DOC)

Angajații Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova vor putea deține și o altă cetățenie înafară de cea a Republicii Moldova. Noile prevederi sunt incluse într-un proiect de Hotărâre de Guvern, inclusă pe ordinea de zi a ședinței Executivului din 2 august.

Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova va fi modificată, astfel încât, prevederea care nu le permitea colaboratorilor în Serviciu să dețină cetățenia altor state, va fi abrogată.

De altfel, Legea privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate va fi modificată, astfel încât în condițiile de angajare nu va mai fi stipulată obligația de a nu mai deține cetățenia unui alt stat.

De asemenea, angajatul nu va mai putea fi eliberat din serviciu în caz de pierdere a cetățeniei Republicii Moldova sau dobândire a cetățeniei unui alt stat.

Modificările sunt motivate prin faptul că cetățenii moldoveni care posedă și cetățenia unui alt stat beneficiază de aceleași drepturi și obligații ca și ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000