Bani.md

Bătaie între locatari și angajații unei firme de construcții! Oamenii spun că blocul de locuit din preajma lor se construiește ilegal (VIDEO)

Bătaie între locatari și angajații unei firme de construcții! Oamenii spun că blocul de locuit din preajma lor se construiește ilegal (VIDEO)

Câțiva dintre chișinăuieni se luptă cu o firmă de construcții, care și-ar construi ilegal un bloc de locuit pe strada Belinski din Chișinău. Haosul creat este la un pas de a genera conflicte considerabile, întrucât azi dimineață, locatarii s-au luat la bătaie cu reprezentanții firmei ce efectuează lucrările.

Potrivit locatarilor, în apropierea lor se construiește un bloc locativ, deși aceștia nu și-au dat acordul. Mai mult, nu a avut loc nici o consultare publică, iar Judecătoria Buiucani și Curtea de Apel au interzis continuarea lucrărilor de construcții.

Oamenii spun că autoritățile nu iau nici o măsură, întrucât compania își vede de treaba ei, iar locatarii sunt amenințați și șantajați.

Aceștia declară că reprezentanții companiei a recurs la falsificări, inclusiv a semnăturilor.

În fapt, semnăturile pe care le-a strâns compania și care se presupun a fi a locuitorilor din împrejurimi, sunt de fapt a angajaților companiei.

 „Conform legislației, înainte de începerea lucrărilor, proiectul trebuia să fie supus consultărilor, dar compania de construcție a trucat audierile publice. Agentul economic a dus la Primărie o listă falsă cu 56 de semnături ale persoanelor care au pretins că sunt locatare ale blocurilor apropiate, însă în realitate acești oameni sunt angajați ai companiei în cauză”, susține unul dintre locatarii din preajma șantierului pentru Realitatea.md.

„Să presupunem că Procuratura a închis ochii la acest detaliu, dar chiar și după interdicția aplicată de Curtea de Apel, lucrările continuă a fi efectuate”, spun oamenii.

La mijloc ar exista și un conflict de interese: „Autorizația de construire a fost emisă de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, în luna decembrie a anului trecut, iar documentația de proiect a fost întocmită de către compania „Arhitec-Faur”, care aparține șefului Direcției arhitectură, Sergiu Borozan”, spune locuitorul orașului.

„Am obosit să ne fie frică”, mai spun locatarii care au relatat acest caz. 

Reprezentanții firmei de construcții au refuzat să ne spună poziția lor cu privire la acest conflict: „Fără comentarii!”, a declarat un angajat al companiei, contactat telefonic de Realitatea.md. La rândul lor, viceprimarul Nistor Grozavu și arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, nu au răspuns la telefon, pentru a comenta incidentul. 

Bătaie între locatari și angajații unei firme de construcții! Oamenii spun că blocul de locuit din preajma lor se construiește ilegal (VIDEO)

Ai o știre care merită să fie văzută de toată lumea? Vrei să ne povestești despre un eveniment sau poate ai văzut ceva neobișnuit? Te invităm să ne trimiți imaginile pe  sau  la numărul de telefon +373 67388777, iar noi le vom face publice. Materialele filmate sau fotografiate de tine pot fi trimise și pe stireata.md@gmail.com 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000