Bani.md

BNM a sancționat membrii Comitetului de Direcție ai Victoriabank. Cine sunt aceștia

BNM a sancționat membrii Comitetului de Direcție ai Victoriabank. Cine sunt aceștia

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de membrii Comitetului de Direcție ai B.C. „VICTORIABANK” S.A., aflați în funcție în perioada supusă controlului.

Suma totală a amenzilor constituie 496 071 lei.

Potrivit informațiilor Victoriabank, Membrii Comitetului de Direcție sunt Corneliu Ghimpu (prim-vicepreședinte), Ludmila Vangheli (videpreședinte), Elena Goncear (vicepreședinte).

BNM a sancționat membrii Comitetului de Direcție ai Victoriabank. Cine sunt aceștia

De asemenea, membrii Comitetului de Direcție au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.  În special, banca nu a respectat cerințele prudențiale referitoare la activitatea de creditare, reglementările valutare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor etc.

Bani.md amintește că anterior, BNM a plicat o amendă și unui acționar al unei cotei substanțiale în capitalul „Băncii de Finanțe și Comerț” S.A..

Un acționar al FinComBank a fost sancționat de Banca Națională

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000