Bani.md

Cărții gratuite pentru chișinăuieni! Unde trebuie să mergi duminică pentru a primi una

Cărții gratuite pentru chișinăuieni! Unde trebuie să mergi duminică pentru a primi una

Iubitorii de carte se pot alege cu o piesă nouă în colecție! Mișcarea Civică Tinerii Moldovei va împărți gratuit o mie de cărți trecătorilor de pe strada pietonală din centrul Chișinăului. Evenimentul va avea loc duminică, 22 octombrie, începând cu ora 13:00 și va continua până vor fi epuizate toate cărțile.

Cărțile ce vor fi oferite gratuit au fost donate de cetățenii României pentru a spori ponderea literaturii în limba română din Republica Moldova. O mie de titluri vor putea fi alese de către trecători și luate acasă, dar nu mai mult de un volum per persoană. Oamenii își vor alege cartea preferată dintre toate cele disponibile. Se va merge pe principiul: primul venit, primul servit. Astfel, cei mai punctuali vor avea o gamă mai largă la alegere.

„Vara și toamna aceasta am primit câteva zeci de mii de cărți din România și le-am distribuit, cu titlu de donație, prin bibliotecile din sate, unde lipsește cartea în limba română. Cărțile rămase vrem să le dăm acum gratuit oamenilor pe strada pietonală, pentru a promova lectura în aer liber. Ne dorim ca cititul în spații publice să devină o obişnuinţă pentru locuitorii capitalei, așa cum este în metropolele europene și îi îndemnăm pe toți să ia o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmită altcuiva și să vină alături de noi pentru o zi liniștită și plină de lectură și cântece de la ora 13.00 până la Apus pe strada pietonală. Se anunță o zi caldă și cu soare duminică”, a declarat Vitalie Prisăcaru, vicepreședintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Tinerii Moldovei invită toți locuitorii capitalei să vină duminică să ia o carte gratuită!

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.8644 0.2015
USD 17.0239 -0.0197
RUB 0.3013 -0.0001
RON 4.5089 0.0527
UAH 0.5961 -0.0009