Bani.md

Cât va costa organizarea sărbătorilor de iarnă în acest an? Guvernul a decis deja alocarea banilor (DOC)

Cât va costa organizarea sărbătorilor de iarnă în acest an? Guvernul a decis deja alocarea banilor (DOC) foto: gov.md

Organizarea sărbătorilor de iarnă vor costa în acest an 8 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării  și a Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor

Guvernul a aprobat astăzi propunerea de a negocia și a contracta Î.S. „Organizaţia Concertistice şi de Impresariat „MoldovaConcert” pentru organizarea și desfășurarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă și de promovare a produselor autohtone și potențialului turistic al Republicii Moldova, în perioada 15 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018.

Astfel, în perioada 15 decembrie 2017 - 15 ianuarie 2018, vor fi organizate activități de agrement, de socializare, de culturalizare și de educație artistică. La eveniment vor participa formații artistice profesioniste și de amatori din toată țara. Un accent aparte este pus pe implicarea teatrelor naționale, a celor pentru copii, a formațiilor artistice de amatori pentru copii și a celor reprezentate de grupurile minoritare naționale.

De asemenea, meşterii populari își vor prezenta creațiile și vor organiza șezători pentru a transmite tinerei generații tehnicile tradiționale de realizare a acestora. Totodată, în locuri special amenajate, agenții economici își vor expune produsele alimentare și de consum.

În acest sens Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor vor aloca cel mult 3 milioane de lei și, respectiv, 5 milioane de lei.

Citește și:

Târgul de Crăciun din acest an nu va fi organizat în PMAN. Autoritățile au găsit o zonă mai bună (VIDEO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7018 -0.0000
USD 16.6983 -0.0000
RUB 0.2967 -0.0000
RON 4.4422 -0.0000
UAH 0.6338 -0.0000