Bani.md

Ce avere are noul primar interimar al Chișinăului, Silvia Radu

Ce avere are noul primar interimar al Chișinăului, Silvia Radu foto: Zdg/Allmoldova

Silvia Radu, care va exercita în următoarea perioadă funcția de primar interimar al capitalei, a fost candidat independent la funcţia de preşedinte al R. Moldova. Ea deţine bunuri imobile de milioane. Aceasta are o casă de lux în sectorul Buiucani al Capitalei şi două apartamente în centrul oraşului Chişinău.

Citește și: 

Ce salariu a ridicat în 2016 noul viceprimar, Ruslan Codreanu, și ce avere a strâns până acum (DOC)

Împreună cu soţul, Vergiliu, aceasta a fondat o companie cu activităţi declarate în agricultură, prin intermediul căreia gestionează zeci de hectare de terenuri. Soţul Silviei Radu administrează şi o companie cu activităţi imobiliare. Totodată, conform declaraţiei cu privire la venituri şi proprietate depusă la Comisia Electorală Centrală, Silvia Radu a ridicat, pe parcursul anilor 2014 şi 2015, un salariu cumulat de peste 10 milioane de lei din funcţia de preşedintă a „Gas Natural Fenosa”, cel mai mare distribuitor de energie electrică din ţară, scrie Ziarul de Gardă. 

430 de mii de lei pe lună, salariul de la „Red Union Fenosa”

Fosta administratoare a companiei „Red Union Fenosa” deţine, în Chişinău, cel puţin patru bunuri imobile. Datele de la Cadastru arată că Silvia Radu şi soţul său sunt proprietarii unei case de locuit impresionante pe str. Milano din sect. Buiucani al Capitalei, pe care au cumpărat-o în anul 2004. Între 2006 şi 2009, imobilul a fost gajat la Energbank pentru un milion de lei. În 2005, la un an de la procurarea casei, soţii Radu devin proprietarii unui apartament în inima Chişinăului, pe bd. Ştefan Cel Mare şi Sfânt. Locuinţa are 67,5 m.p. În 2011, soţii Silvia şi Vergiliu Radu devin proprietarii unui spaţiu nelocativ pe str. Octavian Goga din sect. Râşcani, cu o suprafaţă de 42,5. m.p. În 2014, Silvia şi Vergiliu Radu mai cumpără un apartament, pe str. Serghei Lazo, într-un bloc în care deţin apartamente familiile Ghimpu şi Chirtoacă. Locuinţa, finalizată acum doi ani, are 138,9 m.p. Cei doi soţi au investit în bunul imobil începând cu anul 2011. Toate bunurile familiei Radu au fost puse în gaj de-a lungul anilor pentru credite de milioane de lei.

Silivia Radu este, împreună cu soţul, fondatoare la firma „Radu-Agro”, cu activităţi declarate în „cultura strugurilor”. SRL-ul deţine terenuri agricole în raionul Hânceşti. Totuşi, cel puţin în 2012, data prezentării ultimului raport financiar, SRL-ul nu declara bani din activităţile sale. Vergiliu Radu mai este şi administratorul întreprinderii cu Capital Străin „Frias Invest Group” SRL, fondată de spaniolul Frias Marcos. Principala activitate declarată a firmei este „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii”.

Citește continuarea pe ZdG.  

Menționăm că Silvia Radu, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscută opiniei publice după ce a candidat la alegerile prezidențiale de anul trecut în calitate de candidat independent. A obținut 0,37% din voturi. De asemenea, Silvia Radu a demisionat din funcția de director al companiei ”Gas Natural Fenosa”, în luna noiembrie 2015. Aceasta a fost președinte din 2008, însă a lucrat la companie începând cu anul 2000. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7018 -0.0000
USD 16.6983 -0.0000
RUB 0.2967 -0.0000
RON 4.4422 -0.0000
UAH 0.6338 -0.0000