Bani.md

Chirtoacă a contestat reținerea sa: „De ce nu au venit în ziua licitației? De ce timp de un an și jumătate nu am fost invitat la audieri?”

Chirtoacă a contestat reținerea sa: „De ce nu au venit în ziua licitației? De ce timp de un an și jumătate nu am fost invitat la audieri?”

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a contestat în instanța de judecată ordonanța cu privire la pornirea urmăririi penale pe numele său. Edilul susține că urmărirea penală a început înainte să aibă loc infracțiunea.

„În cazul în care urma să fie trucată o licitație, de ce nu au venit în ziua aceea? De ce timp de un an jumate nu am fost invitat la audieri, dar peste un an, brusc am devenit pericol public?”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit edilului, cererea de contestare a ordonanței procurorilor a fost depusă încă în luna mai, dar ședința a fost fixată pentru ziua de azi. Totuși, aceasta a fost amânată, din motiv că apărătorii primarului au ridicat mai multe întrebări ce țin de împuternicirile procurorului de a instrumenta acest caz, iar procurorul trebuie să prezinte instanței materiale precum că are dreptul de a reprezenta partea acuzării în acest dosar, scrie realitatea.md.

„Am contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale deoarece o considerăm ilegală și abuzivă. Aceasta a fost emisă fără ca să existe o faptă infracțională. Azi, ședința de judecată s-a amânat pentru că au fost ridicate mai multe întrebări cu privire la cine va instrumenta mai departe cazul, pentru că noi am contestat ordonanța procurorului ierarhic superior (n.r. Viorel Morari)”, a declarat avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu.

La rândul său, procurorul Dumitru Robu nu este de acord cu poziția apărătorului lui Chirtoacă: „Este o ordonanță legală, iar eu am tot dreptul să examinez cauza. Acesta este doar un joc al avocaților domnului Chirtoacă”, a menționat procurorul care instrumentează cazul.

Următoarea ședință cu privire la această contestație va avea loc la data de 16 august.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7556 -0.0000
USD 17.6425 -0.0000
RUB 0.2942 -0.0000
RON 4.4747 -0.0000
UAH 0.6663 -0.0000