Bani.md

Chirtoacă a contestat reținerea sa: „De ce nu au venit în ziua licitației? De ce timp de un an și jumătate nu am fost invitat la audieri?”

Chirtoacă a contestat reținerea sa: „De ce nu au venit în ziua licitației? De ce timp de un an și jumătate nu am fost invitat la audieri?”

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a contestat în instanța de judecată ordonanța cu privire la pornirea urmăririi penale pe numele său. Edilul susține că urmărirea penală a început înainte să aibă loc infracțiunea.

„În cazul în care urma să fie trucată o licitație, de ce nu au venit în ziua aceea? De ce timp de un an jumate nu am fost invitat la audieri, dar peste un an, brusc am devenit pericol public?”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit edilului, cererea de contestare a ordonanței procurorilor a fost depusă încă în luna mai, dar ședința a fost fixată pentru ziua de azi. Totuși, aceasta a fost amânată, din motiv că apărătorii primarului au ridicat mai multe întrebări ce țin de împuternicirile procurorului de a instrumenta acest caz, iar procurorul trebuie să prezinte instanței materiale precum că are dreptul de a reprezenta partea acuzării în acest dosar, scrie realitatea.md.

„Am contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale deoarece o considerăm ilegală și abuzivă. Aceasta a fost emisă fără ca să existe o faptă infracțională. Azi, ședința de judecată s-a amânat pentru că au fost ridicate mai multe întrebări cu privire la cine va instrumenta mai departe cazul, pentru că noi am contestat ordonanța procurorului ierarhic superior (n.r. Viorel Morari)”, a declarat avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu.

La rândul său, procurorul Dumitru Robu nu este de acord cu poziția apărătorului lui Chirtoacă: „Este o ordonanță legală, iar eu am tot dreptul să examinez cauza. Acesta este doar un joc al avocaților domnului Chirtoacă”, a menționat procurorul care instrumentează cazul.

Următoarea ședință cu privire la această contestație va avea loc la data de 16 august.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.8644 0.2015
USD 17.0239 -0.0197
RUB 0.3013 -0.0001
RON 4.5089 0.0527
UAH 0.5961 -0.0009