Bani.md

Chișinăul caută un nou loc pentru groapa de gunoi. SUMA IMENSĂ pe care o va primi proprietarul terenului ANUAL

Chișinăul caută un nou loc pentru groapa de gunoi. SUMA IMENSĂ pe care o va primi proprietarul terenului ANUAL

Autorităţile Capitalei caută loc pentru amenajarea unei gropi de gunoi, care va funcţiona până la redeschiderea platformei de la Ţânţăreni. Primăria este gata să plătească ANUAL proprietarului de teren 10 milioane de lei, scrie Publika.

Noul spaţiu trebuie identificat până în data de 1 mai. Este condiţia impusă printr-un memorandum de localnicii din Bubuieci, care obligă municipalitatea ca în termen de 45 de zile să închidă groapa de gunoi de lângă sat. 

Acordul a fost semnat după două zile de proteste ale oamenilor din localitate. Aceşti au blocat accesul autospecialelor la platforma de colectare a deşeurilor.

Primarul Capitalei speră că va identifica un teren nou de depozitare a deşeurilor pentru a evita scandalul cu localnicii din Bubuieci.

Bani.md amintește că localnicii din Bubuieci au protestat mai multe zile la rând, iar camioanele de la regia Autosalubritate a municipiului nu a putut depozita gunoiul. Ulterior, autoritățile municipale le-au promis oamenilor că vor găsi o soluție în termen de 45 de zile. Ei s-au angajat să nu mai depoziteze gunoiul la Bubuieci, dar să găsească un alt loc pentru stocare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000