Bani.md

Ucraina ar putea închide frontiera cu Transnistria, dacă Rusia va interveni în asigurarea securității la punctele de frontieră

Ucraina ar putea închide frontiera cu Transnistria, dacă Rusia va interveni în asigurarea securității la punctele de frontieră

Ucraina ar putea să închidă punctele de trecere la frontiera pe tronsonul transnistrean, asta în cazul în care Federaţia Rusă va interveni pentru asigurarea securității la punctele comune de trecere moldo-ucrainene. Declarația a fost făcută de către șefa delegației permanente a Ucrainei în Adunarea Parlamentară a NATO, deputată în Rada Supremă, Irina Friz.

Afirmațiile deputatei vin după ce așa-numitul ministru de externe al regiunii, Vitalie Ignatiev, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti că așa-numitele autorități ar putea solicita suportul Rusiei pentru a asigura securitatea la punctul de control comun pe segmentul transnistrean al frontierei.

„Declarația așa-numitului ministru de externe Vitalii Ignatiev, cu privire la intenția de a solicita amplasarea reprezentanților Rusiei la punctele de trecere comune moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, sunt auzite și nu vor rămâne fără reacția părții ucrainești. În cazul unei astfel de adresări, vom fi nevoiți să închidem complet toate punctele de frontieră de pe segmentul transnistrean”, a notat deputata Irina Friz.

Potrivit ei, țara sa poate închide complet frontiera cu Transnistria, în cazul prezenței reprezentanților Federației Ruse în apropiere de Ucraina.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000