Bani.md

Din ce cauză a izbucnit incendiul de la Londra, în care au murit peste 30 de persoane, iar alte 70 sunt date dispărute

Din ce cauză a izbucnit incendiul de la Londra, în care au murit peste 30 de persoane, iar alte 70 sunt date dispărute

Incendiul care a distrus clădirea de apartamente Grenfell Tower şi în urma căruia cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa ar fi izbucnit din cauza unui frigider defect, aflat într-un apartament de la etajul 4, potrivit unui locatar care şi-a alertat vecinii.

Proprietarul apartamentului, Behailu Kebede, un şofer de taxi din Etiopia, ar fi încercat să-şi atenţioneze vecinii în legătură cu focul care a izbucnit în bucătăria sa.

Vecinii au povestit cum Kebede, tată a unui copil, a pornit alarma după ce a descoperit incendiul în apartamentul său, de la numărul 16, din blocul de 24 de etaje, apoi a contactat poliţia şi pompierii, scrie Mediafax.

Maryann Adam (41 ani) locuia vizavi de Kebede, la numărul 14. Ea a relatat cum vecinul a trezit-o şi a avertizat-o în legătură cu focul izbucnit în casa lui. 

"A bătut la uşă şi mi-a spus că este un incendiu în locuinţa lui”, a declarat ea pentru MailOnline. "Era 12.50 am, adormisem şi m-a trezit. Focul era mic în bucătărie, l-am văzut pentru că uşa la bucătăria lui era deschisă".

Eshete Meried, prietenă a lui Behailu Kebede, a declarat că şoferul de taxi a reuşit să scape din incendiu, însă era în şoc.  

"Behailu a pornit alarma, asta este ce am auzit", a spus ea.

"El este bine acum, dar nu se află în situaţia de a vorbi despre absolut nimic. Am înţeles că se află în adăpostul temporar, alături de prieteni."

Investigatorii nu confirmă deocamdată această ipoteză, spunând că ancheta este încă la început. 

Bilanţul incendiului de la clădirea de apartamente Grenfell Tower din Londra a ajuns la cel puţin 30 morţi, iar peste 70 de persoane sunt în continuare dispărute, informează BBC News online.

Serviciul Naţional Medical a transmis că 24 de persoane rămân în continuare spitalizate, inclusiv 12 pacienţi în stare critică.

Pe baza informaţiilor colectate, postul BBC estimează că până la 76 de persoane sunt dispărute după incendiu, însă printre ele probabil se numără şi unii dintre cei decedaţi.

Operaţiunile de căutare a victimelor ar putea dura "săptâmâni", a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra.

Aproximativ 20 de pompieri şi patru autospeciale de stins incendii sunt în continuare mobilizate în zonă.

Citește și:

Un incendiu uriaș face scrum o clădire cu 24 de etaje din Londra! Pompierii încearcă de 6 ore să stingă focul (VIDEO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000