Bani.md

Doi minori, suspectați de organizarea migrației ilegale, la doar 17 ani

Doi minori, suspectați de organizarea migrației ilegale, la doar 17 ani

Polițiștii de frontieră au reținut doi minori care au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană. Reținerea a avut loc în seara zilei de 5 noiembrie anul curent, la linia frontierei de stat în timpul desfășurării planului de organizare a migrației ilegale cu implicarea unei persoane de gen feminin.

Serviciul pe subdiviziune al Sectorului Poliției de Frontieră ”Basarabeasca”, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat, prin intermediul dispozitivelor de detecție și alertă a observat trei persoane, două persoane de gen masculin și una de gen feminin, care se îndreptau spre linia de frontieră.

La fața locului, inspectorii sectorului au intervenit pentru reținerea acestora, de asemenea a fost transmisă informația și Serviciului de Grăniceri a Ucrainei pentru a interveni. 

Astfel, au fost depistați doi minori cu vârste de 17 ani, ambii locuitori ai satului Basarabeasca. Cei doi și-au justificat trecerea ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să ajute o femee să treacă în mod ilegal peste frontiera moldo-ucraineană, așa cum aceasta nu deținea nici un act de identitate pentru traversare. De asemenea din cercetările primare s-a stabilit că în organizarea acestei scheme, mai este implicat un bărbat, cunoscutul acesteia, care la fel, a ajutat-o în acțiunea de traversare ilegală cu ajutorul unui automobil, așteptând-o de partea cealaltă a frontierei.

Pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, au fost inițiate un șir de măsuri speciale de investigații de către ofițerii SPF “Basarabeasca” în conlucrare activă cu ofițerii Serviciului de Grăniceri a Ucrainei, pentru a identifica femeia și alte persoane implicate în organizarea migrației ilegale.

Pentru fapta comisă, persoanele reținute, dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsă penală în baza art.3621  Cod Penal al  R.Moldova ” Organizarea migraţiei ilegale” și se pedepsește cu o amendă în mărime de la 850 la 1150 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2586 -0.1098
USD 16.4911 -0.0309
RUB 0.2847 -0.0022
RON 4.3414 -0.0240
UAH 0.6234 -0.0019