Bani.md

Două mașini de epocă din garajul Parlamentului vor fi prezentate ÎN PREMIERĂ publicului! Unde le vom putea vedea

Două mașini de epocă din garajul Parlamentului vor fi prezentate ÎN PREMIERĂ publicului! Unde le vom putea vedea

Două mașini de epocă, din garajul Parlamentului, vor fi expuse în premieră publicului. Acestea vor fi arătate oamenilor cu ocazia acțiunilor dedicate Zilei Parlamentului Republicii Moldova, iar expoziția va constitui prima acțiune din șirul evenimentelor prilejuite celei de-a 26 aniversare, ce se vor desfășura în perioada 20-23 mai. 
 
Cele două mașini ale Parlamentului vor fi prezentate, în premieră, în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei sâmbătă, 20 mai, în cadrul evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Ulterior, acestea vor fi transportate în scuarul din fața clădirii Parlamentului.
 
Evenimentele dedicate Zilei Parlamentului, ce vor mai avea loc sunt umrătoarele:
 
Luni, 22 mai, vor fi organizate trei ateliere de lucru în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Înscrierea pentru participanți a fost anunțată la începutul lunii și se va finaliza astăzi, la ora 17.00.
 
Până acum circa 80 de tineri s-au înregistrat pentru a participa la:
 
-dezbaterea unui proiect de lege ;
-discuția despre egalitatea de șanse ;
-simularea exercițiului de vot.
 
Ulterior, în sala de ședințe plenare, tinerii vor participa la o sesiune de întrebări-răspunsuri cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.
 
La 23 mai, de Ziua Parlamentului va fi lansată o expoziție cu ocazia inaugurării muzeului instituției. Printre exponatele care se regăsesc la această oră în muzeu sunt  documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor. În aceeași zi, cei mai talentați elevi ai Liceului republican de muzică ”Ciprian Porumbescu” vor primi bursele Președintelui Parlamentului.
 
Totodată, Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) vor desfășura Ziua ușilor deschise la sediile din Edineț, Orhei, Leova, Comrat.
 
La 23 mai 1991, în conformitate cu Hotărârea Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, fosta republică unională, RSSM, este redenumită în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.
Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000