Bani.md

Experţii „Rosselhoznadzor”, din nou în Moldova! Inspectează pepinierele de creştere a materialului săditor pentru export în Fedaraţia Rusă

Experţii „Rosselhoznadzor”, din nou în Moldova! Inspectează pepinierele de creştere a materialului săditor pentru export în Fedaraţia Rusă Foto: ansa.gov.md

La invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), un grup de experţi ai Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară Veterinară „Rossselhoznadzor” se află în misiune de serviciu în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al ANSA, experţii au drept sarcină inspectarea locului de producere a materialului săditor cu prelevarea mostrelor, destinat exportului în Federaţia Rusă.  În prima zi de lucru ei sa-u deplasat în raionul Briceni, unde-s fondate cele mai multe pepiniere de creştere a materialului săditor pentru livezi şi plantaţii de pomuşoare.

La faţa locului, membrii grupului de lucru în frunte cu Adjuncta Şefului Direcţiei „Rosselhoznadzor” pentru regiunile Oriol şi Kursc, Olga Krasovsacaia,  au avut o întrevedere cu Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi. În discuţie a fost abordat subiectul perspectivei de conlucrare în domeniul respectiv, dat fiind posibilităţile în creştere de producere şi export a materialului săditor în Republica Moldova şi orientarea agricultorilor din Rusia spre extinderea livezilor de pomi fructiferi.

Timp de o săptămână experţii din Federaţia Rusă vor inspecta pepinerele din 25 de gospodării agricole din diferite regiuni ale ţării, urmând apoi să prezinte rezultatele investigaţiilor şi acordrea dreptului de export întreprinderilor, care respectă cerinţele şi standardele de creştere a pomilor altoiţi şi a butaşilor de viţă de vie.

De menţionat că în timpul apropiat, la invitaţia ANSA, în Republica Moldova se va deplasa un alt grup de experţi de la „Rosselhoznadzor”.  În conformitate cu practica internaţională, ei urmează să se documenteze cu procesele de creştere  producţiei vegetale în plantaţiile agenţilor economici, care intenţionează să exporte fructe, struguri şi legume pe piaţa Federaţiei Ruse.  

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000