Bani.md

Export mai puțin obișnuit: Israel cumpără nisip pentru plaje de la turci

Export mai puțin obișnuit: Israel cumpără nisip pentru plaje de la turci

Israelul intenționează să-și umple țărmurile cu nisip negru și gri importat din Turcia, potrivit unui anunț făcut de o corporație publică israeliană.

Corporația recurge la importul nisipului, întrucât folosirea nisipului local va fi mai costisitor. Mass-media israelienă scrie că pentru început va fi livrat 1 milion de metri cubi, o cantitate care ar putea umple clădirea Empire State Building.

Yaakov Becher, directorul unei companii din Israel a declarat că diametrul mediu nisipul importatl ar putea acoperi o porțiune mai mare a de plajă și va proteja țărmurile stâncoase ale Israelului.

Unele grupuri s-au opus înțelegerii din motive politice și de mediu, organizațiile turcești de mediu spunând că exportul generează posibilitatea de a distruge speciile ascunse în nisip, ceea ce ar putea deteriora ecosistemul local.

Relația politică dintre cele două țări a avut o istorie tumultoasă în ultimul deceniu, în principal din cauza ocupației israeliene din Palestina.

Turcia a reluat relațiile diplomatice cu Israelul abia anul trecut, după ce, în 2010, un raid al forțelor navale asupra navei Mavi Marmara, care transporta ajutoare pentru palestinienii din fâșia Gaza, s-a soldat cu 10 morți în rândul activiștilor turci.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000