Bani.md

Haine moldovenești, pe piața din Marea Britanie, Spania, Canada! Companiile moldovenești au semnat 18 contracte importante

Haine moldovenești, pe piața din Marea Britanie, Spania, Canada! Companiile moldovenești au semnat 18 contracte importante foto: miepo.md

Companiile moldovenești, care au participat, cu suportul financiar al MIEPO și USAID, la una dintre cele mai mari expoziții din Marea Britanie în domeniul modei și designului vestimentar – ”Pure London”, au revenit în țară cu 18 contracte semnate. Acestea își vor comercializa produselor pe piețele Marii Britanii, Spanei, Irlandei, Canadei, Belgiei.

Colecțiile a șase creatori de modă - ”Georgette”, ”EHO”, ”Julia Allert”, ”Nikita Rinadi”, ”Cocsinelle” și ”Ana Popova” și-au expus produsele la două standuri, unul pentru îmbrăcăminte și altul pentru accesorii. Produsele au obținut atât aprecierea comercianților, designerilor și experților, cât și a presei. La finele expoziției, marca autohtonă de îmbrăcăminte pentru femei ”Julia Allert” a intrat în Top 10 branduri care a atras atenția la Pure London Trade Show conform publicației actuastyl.com.

Pure London este una dintre cele mai mari expoziții din Marea Britanie în domeniul modei și designului vestimentar, care se desfășoară de 2 ori pe an. La editia curentă, care a avut loc în perioada 23-25 iulie 2017, au fost expuse circa 700 branduri de imbrăcăminte pentru femei și bărbați, încălțăminte și accesorii.

Menționăm că MIEPO are drept obiectiv acordarea de suport antreprenorilor interesați să-și promoveze produsele pe noi piețe, să dezvolte exporturile, să stabilească parteneriate investiționale cu companiile străine. Până la sfârșitul anului, MIEPO va co-finanța participarea producătorilor autohtoni din domeniul industriei ușoare la alte 10 târguri și expoziții internaționale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000