Bani.md

În premieră, o companie internațională va verifica operatorii de telefonie mobilă din R. Moldova! Când va fi gata studiul

În premieră, o companie internațională va verifica operatorii de telefonie mobilă din R. Moldova! Când va fi gata studiul

În premieră, autoritățile Republicii Moldova vor contracta o companie independentă internațională, care vor realizat un studiu al serviciilor de telefonie mobilă din țara noastră. Asta după ce prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat indignat, în cadrul unei ședințe de Guvern, de serviciile prestate de operatorii de telefonie mobilă din țară și de faptul că rămâne fără rețea atunci când se deplasează prin țară. 

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, este pentru prima oară când Republica Moldova solicită efectuarea unui astfel de studiu, iar rezultatele acestuia vor fi cunoscute peste 2 luni. 

Scopul acestui studiu este pentru a verifica dacă companiile de telefonie mobilă își respectă condițiile contractuale și dacă ceea ce declară ei corespunde adevărului. Aici este vorba despre nivelul de acoperire pe care îl declară, puterea semnalului pe întreg teritoriul țării și alte elemente. 

Anumiți indicatori pot fi estimați de către companiile naționale sau cei responsabili de acest sector, dar ca să fim imparțiali, am apelat la acest serviciu al unei companii independente internațională.

Noi toți circulăm pe teritoriul RM, vedem că semnalul dispare, nu este acoperire, sau semnalul este slab, unde este o concentrație mai mare de oameni nu ajunge semnal pentru toți. Sunt lucruri care trebuiesc depășite. În secolul XXI tehnologiile au avansat în așa manieră, încât noi putem să asigurăm prin ușoare investiții, un semnal mult mai calitativ”, a declarat ministrul Calmîc în cadrul unei conferință de presă. 

Bani.md amintește că prim-ministrul Pavel Filip a cerut explicații de la Agenția Națională  pentru Reglementări a Comunicațiilor Electronice și Tehnologia Informațiilor (ANRCETI), cu referire la calitatea proastă a serviciilor de telefonie mobilă pe întreg teritoriul țării, însă a primit un răspuns formal. Ulterior, Pavel Filip s-a arătat nemulțumit că cei de la ANRCETI au mințit în raportul prezentat cu referire la subiectul menționat și a cerut măsuri urgente și care să soluționeze problema. 

Pavel Filip, nemulțumit că rămâne fără rețea și internet mobil când se deplasează prin țară (VIDEO)

ANRCETI îl minte pe Pavel Filip?! „Să scrieți minciuni nu face față unei agenții” (VIDEO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7018 -0.0000
USD 16.6983 -0.0000
RUB 0.2967 -0.0000
RON 4.4422 -0.0000
UAH 0.6338 -0.0000