Bani.md

Inițiativa PSRM: R. Moldova să devină țară prezidențială, iar miniștrii să se supună lui Dodon

Inițiativa PSRM: R. Moldova să devină țară prezidențială, iar miniștrii să se supună lui Dodon
Foto: realitatea.md

Partidul Socialiștilor lansează inițiativa ca Republica Moldova să devină țară prezidențială, iar miniștrii să fie supuși președintelui țării. Socialiștii anunță că vor începe să colecteze de azi semnături din partea oamenilor, care vor să susțină această inițiativă.

„Pornind de la faptul că preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, este ales în această funcţie de popor și este unicul conducător legitim al ţării care exprimă voinţa poporului, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova lansează iniţiativa de trecere la forma de guvernământ prezidenţială. Preşedintele ales de popor care poartă răspundere în faţa cetățenilor, trebuie să i se atribuie împuternicirea de a numi Guvernul. Fiecare ministru din cadrul cabinetului de miniştri trebuie să poartă răspundere personală în faţa preşedintelui şi a poporului ţării”, se menționează într-un comunicat al formațiunii politice.

Membrii PSRM își propun să colecteze cel puțin 70% din totalul semnăturilor cetățenilor cu drept de vot din Republica Moldova: „În cadrul acestei campanii, reprezentanţii Partidului Socialiştilor vor merge în fiecare casă și fiecare apartament, oferind fiecărui locuitor al ţării posibilitatea de a-şi expune opinia despre cel care ar trebui să guverneze ţara – poporul sau o gaşcă de uzurpatori”, declară reprezentanții PSRM.

Mai mult, socialiștii declară că referendumul național inițiat de Igor Dodon va fi organizat „în orice condiție”. 

Totodată,  socialiștii organizează azi proteste în trei orașe din republică: Bălți, Anenii Noi și Cahul. Aceștia își exprimă nemulțumirea față de decizia Curții Constituținale de a anula organizarea referendumului consultativ, propus de președintele Dodon în primăvara acestui an. 

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000