Bani.md

Instruiri în România pentru 15 antreprenoare de pe ambele maluri ale Nistrului, care dezvoltă afaceri în agricultură

Instruiri în România pentru 15 antreprenoare de pe ambele maluri ale Nistrului, care dezvoltă afaceri în agricultură Foto: centruldepelerinaj.ro

În perioada 20-23 iunie, 15 antreprenoare de pe ambele maluri ale Nistrului, care dezvoltă afaceri în agricultură, vor participa în cadrul unui turneu de studiu în România.

Participantele vor  întreprinde o vizită la grupul de firme ”Domeniile Lungu”, (comuna Bivolari, jud. Iași), care susțin activități în 5 sectoare: viticultură, agricultură, zootehnie, horticultură și turism. Antreprenoarele vor avea oportunitatea să studieze bunele practici în domeniul cultivării fructelor, pomușoarelor, a legumelor și  cerealelor în zonele tradiționale de producere din România. De asemenea, vor vizita fermele zootehnice și vor avea posibilitatea să facă schimb de informație și practici. Experiența vastă în implementarea și valorificarea  proiectelor pe fonduri europene, pe care o deține unul dintre cei mai mari producători agricoli de pese Prut, va fi de un real folos pentru antreprenoarele din Moldova.

De asemenea, participantele vor avea oportunitatea de a studia bunele practici în domeniul dezvoltării unei afaceri în domeniul agroturismului, în cadrul vizitei la una dintre pensiunile agro-turistice din Piatra Neamț. Proprietarii pensiunii ”Smărăndița” își vor împărtăși experiența  în înființarea, gestionarea și administrarea pensiunii turistice.

Turneul de studiu este parte a unui amplu program de evenimente, care se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei platforme de cooperare durabilă a femeilor antreprenoare din agricultura de pe ambele maluri ale Nistrului”, implementat de  Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol. Proiectul este realizat prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.  

Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, reprezentanți ai mediului de afaceri, comunităților locale și altor părți interesate sunt implicați în activități comune de dezvoltare a afacerilor și a infrastructurii sociale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000