Bani.md

Interviu cu șeful Fiscului, Sergiu Pușcuța, despre motivul pentru care a acceptat funcția, obiective și modificările ce urmează a fi făcute în sistem

Interviu cu șeful Fiscului, Sergiu Pușcuța, despre motivul pentru care a acceptat funcția, obiective și modificările ce urmează a fi făcute în sistem
Foto: captură video

La începutul acestei săptămâni Sergiu Pușcuța a fost numit de Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Principal de Stat. 

În cadrul unui interviu pentru Bani.md, acesta a relatat despre motivul pentru care consideră că a fost numit în această funcție, dar și de ce a acceptat-o. 

Mai mult, acesta a relatat și despre modificările care urmează a fi implementate în cadrul sistemului precum restructurarea acestuia. O asemenea măsură ar duce la reducerea numărului Inspectoratelor Fiscale Teritoriale, îmbunătățirea calității serviciului, dar și la reducerea posibilităților de corupere a inspectorilor. 

Pușcuța a relatat și despre care sunt domeniile cu un grad sporit de risc cu referire la evaziunea fiscală, dar și când va fi gata metodologia de calcul a decalajului fiscal în fiecare dintre domeniile economiei. 

Nu în cele din urmă, Pușcuța și-a expus poziția și cu referire la unele modificări propuse la Politica bugetar-fiscală pentru anul 2016. 

Mai multe detalii aflați din interviul video ce urmează. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1318 0.1301
USD 17.6577 0.0152
RUB 0.3067 0.0029
RON 4.6003 0.0318
UAH 0.6720 -0.0003