Bani.md

Interviu cu șeful Fiscului, Sergiu Pușcuța, despre motivul pentru care a acceptat funcția, obiective și modificările ce urmează a fi făcute în sistem

Interviu cu șeful Fiscului, Sergiu Pușcuța, despre motivul pentru care a acceptat funcția, obiective și modificările ce urmează a fi făcute în sistem
Foto: captură video

La începutul acestei săptămâni Sergiu Pușcuța a fost numit de Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Principal de Stat. 

În cadrul unui interviu pentru Bani.md, acesta a relatat despre motivul pentru care consideră că a fost numit în această funcție, dar și de ce a acceptat-o. 

Mai mult, acesta a relatat și despre modificările care urmează a fi implementate în cadrul sistemului precum restructurarea acestuia. O asemenea măsură ar duce la reducerea numărului Inspectoratelor Fiscale Teritoriale, îmbunătățirea calității serviciului, dar și la reducerea posibilităților de corupere a inspectorilor. 

Pușcuța a relatat și despre care sunt domeniile cu un grad sporit de risc cu referire la evaziunea fiscală, dar și când va fi gata metodologia de calcul a decalajului fiscal în fiecare dintre domeniile economiei. 

Nu în cele din urmă, Pușcuța și-a expus poziția și cu referire la unele modificări propuse la Politica bugetar-fiscală pentru anul 2016. 

Mai multe detalii aflați din interviul video ce urmează. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000