Bani.md

Mergi în vacanță? Europa se topește de căldură: Cod ROȘU de caniculă în 9 țări

Mergi în vacanță? Europa se topește de căldură: Cod ROȘU de caniculă în 9 țări foto: botosaneanul.ro

Meteorologii au emis avertizare cod roşu de caniculă pentru joi şi vineri, în nouă state din Europa: Italia, Polonia, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Elveţia, Croaţia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius, transmite Mediafax.

Austria, Bulgaria, Germania, Spania, Franţa, Republica Moldova, Macedonia şi Slovacia sunt vizate, în acelaşi interval de timp, de o avertizare cod portocaliu de temperaturi ridicate.

Şi România este sub cod roşu, vineri şi sâmbătă, în jumatatea de vest, în estul regiunii fiind în vigoare un cod portocaliu de caniculă. Sunt anunţate temperaturi de până la 42 de grade.

În același timp, au fost emise avertizări de temperaturi ridicate pentru începutul lunii august în mai multe state europene, printre care Ungaria, Italia, Serbia şi Croaţia.

Mai multe judeţe din Ungaria se confruntă, începând de marţi dimineaţă, cu un cod roşu de caniculă. Acestea sunt Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok şi Békés. În restul ţării este în vigoare o avertizare cod portocaliu de caniculă.

De altfel, în Republica Moldova, meteorologii la fel au emis cod portocaliu de caniculă pentru perioada 3-5 august curent.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000