Bani.md

Moldova va învăța de la Belarus cum să-și armonizeze abordarea față de producătorii de preparate farmaceutice

Moldova va învăța de la Belarus cum să-și armonizeze abordarea față de producătorii de preparate farmaceutice

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova (AMDM) şi Centrul de Expertiză şi Testare în Sănătate din Republica Belarus au semnat un memorandum de colaborare în domeniul medicamentului.

Directorul general al AMDM, Vladislav Zara a declarat că documentul va fortifica relaţiile bilaterale între autorităţile de reglementare în domeniul medicamentului.

„Acest document reprezintă o piatră de hotar în dialogul țărilor noastre cu privire la asigurarea calităţii medicamentelor. Vom putea coopera mai fructuos în vederea armonizării abordărilor faţă de producătorii de preparate farmaceutice, susţinându-i în procedura de autorizare a medicamentelor.”

La rândul său, Vicedirectorul Centrul de Expertiză şi Testare în Sănătate din Republica Belarus, Serghei Marcenco a menţionat că memorandumul nu este doar un acord-cadru, ci o oportunitate de interacțiune la un nivel înalt în vederea soluţionării problemelor care pot apărea în activitățile de zi cu zi.

„Graţie acestui document putem promova dezvoltarea relațiilor dintre instituţiile noastre, dintre ministerele de sănătate, dintre Guvernele ţărilor noastre. Totodată, vom aprofunda relaţiile comerciale dintre producătorii din Republica Belarus şi Republica Moldova”, a remarcat Serghei Marcenco.

Memorandumul prevede asigurarea calității și eficacității medicamentelor, susținerea producătorilor din ambele ţări în procedura de autorizare a medicamentelor, recunoașterea studiilor preclinice și clinice, inclusiv a celor de bioechivalență.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000