Bani.md

O companie a cumpărat un oraș întreg pentru a crește marijuana! Localnicii sunt chiar bucuroși

O companie a cumpărat un oraș întreg pentru a crește marijuana! Localnicii sunt chiar bucuroși

Unde unii văd un oraş fantomă, alţii văd un teritoriu neexploatat, care poate produce bani. Un mare producător de canabis îşi propune să transforme un întreg oraş într-o oază pentru iubitorii marijuanei, după ce statul California a legalizat consumul acesteia.

Nipton este un oraş izolat, situat în partea de nord a uriaşului parc naţional Mojave, cu 100 de km de deşert între el şi Las Vegas, cea mai apropiată metropolă. Are 20 de locuitori permanenţi, şi singurele business-uri sunt un magazin general, un hotel şi o cafenea, scrie Washington Post.

A fost scos la vânzare anul trecut, la un preţ de pornire de 5 milioane de dolari, iar săptămâna trecută proprietara Roxanne Lang a găsit un cumpărător: American Green Inc., una dintre cele mai mari companii care fabrică produse din canabis.

Compania plănuieşte să transforme Nipton într-o oază în deşert pentru iubitorii de marijuana, cu outleturi, facilităţi de a cultiva şi chiar băi cu minerale şi canabis, relatează Mediafax.

American Green spune că acest loc va fi  "o destinaţie prietenoasă dedicată şi un hub pentru producerea produselor pe baza de cannabis".

Preţul final al tranzacţiei nu a fost dezvăluit. Negocirile au ţinut mai mult de patru luni, potrivit American Green, care susţine că este prima companie care cumpără un oraş întreg pentru a face bani din turismul de canabis.

Potrivit Las Vegas Review-Journal, Nipton a fost iniţial un campament pentru vagoane de tren şi pentru fermierii care traversau Valea  Ivanpah la începutul anilor 1900, apoi s-a transformat într-un avanpost minier şi feroviar când trenurile l-au conectat cu Salt Lake City şi Los Angeles. Oraşul a fost transferat în anul 1940 unui gospodar, iar de atunci a avut şase proprietari în următoarele patru decenii.

În 1985, geologul Gerald Freeman, soţul celei care a vândut acum afacerea, a cumpărat Nipton pentru 200.000 de dolari. Pe vremea aceea era doar o răscruce de drumuri, fără locuitori. Dar Freeman a declarat pentru Los Angeles Times că "a văzut un loc potrivit pentru a-şi stabili o casă". A început să dezvolte oraşul, a construit un hotel şi un magazin general. Cu timpul, locul a devenit popular în această parte a deşertului şi a atras turiştii curioşi.

În 2010, a început să-l transforme într-o zonă eco şi a plantat arbori de eucalipt pentru energie. În 2016, Freeman s-a îmbolnăvit şi împreună cu soţia sa au decis să vândă oraşul pentru că nu aveau pe nimeni care să-l preia. Freeman nu a apucat să vadă afacerea închisă, pentru că a murit în septembrie 2016, la 83 de ani. Spunea însă despre Nipton că este un "laborator al iubirii".

Iar acum locanicii par să fie încântaţi de noul cumpărător.

"Cred că soţul meu ar fi găsit mult umor în această tranzacţie", a spus soţia sa.

Legalizarea consumului de marijuana în opt state americane a creat o oportunitate imensă pentru companii să crească pe această nişă.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000