Bani.md

Pavel Filip, din nou indignat de serviciile de taxi: „Săptămâna trecută au venit mii de turiști și potențiali investitori”

Pavel Filip, din nou indignat de serviciile de taxi: „Săptămâna trecută au venit mii de turiști și potențiali investitori”

Premierul Pavel Filip  s-a arătat din nou indignat de serviciile pe care le prestează taximetriștii în municipiul Chișinău. În debutul ședinței Executivului de astăzi, Pavel Filip s-a arătat nemulțumit, în contextul organizării Zilei Vinului și evenimentelor din cadrul Moldova Business Week, când  în Republica Moldova au venit numeroși turiști și potențiali investitori și care au apelat la serviciile de taxi.

 Premierul a menționat că a mai pus în discuție acest subiect în luna aprilie, când pasagerii erau blocați în Aeroportul Internațional Chișinău din cauza ninsorilor abundente, iar taximetriștii cereau sume ireale de bani pentru a-i transporta.

„Am venit cu solicitări foarte clare atunci, de a impune regulă în acest servicii. Lucrurile nu s-au schimbat de loc.

Săptămâna trecută, de Ziua Vinului, când am petrecut Moldova Business Week, au venit mii de oameni în Republica Moldova, fie turiști, fie potențiali investitori. Costurile pentru organizarea acestor evenimente se zădărnicesc atunci când ei dau ochii în aeroport cu taximetriștii. Ei propun un preț, dacă pasagerilor nu le convine prețul, ei se întorc și se duc.

Toate unitățile de transport public trebuie sa aibă plăcuțe galbene, toți trebuie să ofere bonul de plată, iar taximetriștii nu dau bonuri de plată”, a menționat Filip.

În plus, premierul s-a referit și la condițiile tehnice ale vehiculelor taximetriștilor, dar și la condițiile de igienă.  

„Cum o să vorbim despre majorări de salariu, de majorări de pensii, dacă noi nu oferim bonuri de plată, asta însemană că banii se folosesc ilegal.

Există ANTA, MAI, Fisc. Eu vă rog încă o dată să interveniți și să faceți regulă în acest sens. Așa cum am convenit în aprilie, in aeroport trebuie să fie rânduri electronice, oamenii trebuie să cunoască tarifele, dar nu să ne batem joc. Rog Ministerul Economiei și Infrastructurii, formați acest grup de lucru și vreau să văd și rezultate”, a subliniat Pavel Filip.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000