Bani.md

PD a găsit un alt candidat la funcția de ministru al Justiției, după ce Alexandru Tănase și-a anunțat demisia

PD a găsit un alt candidat la funcția de ministru al Justiției, după ce Alexandru Tănase și-a anunțat demisia foto: Facebook/Ministerul Justiției

Victoria Iftodi, magistrată la Curtea Constituțională, a fost propusă la funcția de Ministru al Justiției, după demisia lui Alexandru Tănase. Anunțul a fost făcut de către liderul PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului formațiunii din 13 martie 2018. 

Liderul PDM a declarat că regretă plecarea lui Alexandru Tănase din funcția de ministru al Justiției.

"Am luat act de această demisie, regretăm plecarea dumnealui din funcție, dar îi respectăm decizia și-i mulțumim public pentru că acceptase să facă parte din Guvern. Am văzut că acest subiect a provocat tot felul de speculații, totodată înțelegem că este un an electoral și unii, în lipsă de teme, se agață de orice pentru a se face remarcați. Mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor lămuri. Au fost analizate candidaturile eventualilor candidați la ședință, Biroul Permanent a decis că candidatura PDM este doamna Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituţională", a declarat Vlad Plahotniuc.

Candidatura urmează a fi propusă președintelui Republicii Moldova.

Amintim că ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că intenționează să demisioneze din funcție după apariția în spațiul public a unor înregistrări a conversației cu omul de afaceri Veaceslav Platon. 

De menționat că, în luna mai a anului trecut, Victoria Iftodi a fost numită de Guvern judecătoare la Curtea Constituțională.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2586 -0.1098
USD 16.4911 -0.0309
RUB 0.2847 -0.0022
RON 4.3414 -0.0240
UAH 0.6234 -0.0019