Bani.md

Persoane afiliate BEM își pot ridica banii din depozite. Cum comentează BNM

Persoane afiliate BEM își pot ridica banii din depozite. Cum comentează BNM
Foto: bani.md

Banca Națională a Moldovei a deblocat conturile pentru mai multe persoane fizice afiliate Băncii de Economii, care nu sunt membri ai Consiliului de Administrație, Comitetului de Conducere, comisiei de cenzori ai băncii, comitetului de credit din sediul central și comisiei de credit din filiala numărul 1 a băncii, precum și persoanele afiliate acestora, cu excepția celor care au fost excluse din lista persoanelor afiliate din data de 27 noiembrie 2014.

Un ordin în acest sens a fost semnat pe data de 15 septembrie de administratorul special al băncii comerciale, arată un document publicat de Deschide.md.

Documentul publică și numele persoanelor afiliate băncii care nu își pot retrage de banii din depozite. Printre aceștia se regăsesc Ilan Shor, președintele Consiliului Băncii de Economii, Dmitri Medvedev, persoană afiliată Societății pe Acțiuni „VEB Kapital”, acționarul băncii care deține 24,8 la sută din capitalul social al BEM. Dmitri Medvedev este președinte și al Consiliului de Administrație al „Vneșeconombank”, care deține 100% din „VEB Kapital”.

Valoarea contului lui Ilan Shor este de 13,6 mii de lei, iar cel al lui Dmitri Medvedev este nul.

Serviciul de presă al Băncii Naționale a comentat la solicitarea bani.md că deblocarea conturilor a avut loc în contextul în care s-a constat că persoanele afiliate din subdiviziunile teritoriale ale BEM nu au luat parte la luarea deciziilor aferente la acordarea creditelor neperformante, la plasări în bănci cu grad de risc sporit și la tranzacții dubioase.

Documentul care prezintă listele persoanelor care își pot retrage banii, dar și a celor care nu o pot face, îl vedeți în continuare. La descărcarea documentului, pot fi maximizate listele, astfel încât să fie lizibile.

 

Listele BEM

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7018 -0.0000
USD 16.6983 -0.0000
RUB 0.2967 -0.0000
RON 4.4422 -0.0000
UAH 0.6338 -0.0000