Bani.md

PL se va adresa la Curtea Constituțională, după ce Grozavu a numit-o pe Radu primar interimar (VIDEO)

PL se va adresa la Curtea Constituțională, după ce Grozavu a numit-o pe Radu primar interimar (VIDEO)

Partidul Liberal a anunțat că se va adresa Curții Constituționale pentru a solicita interpretarea Legii Supreme în cazul numirii celor doi viceprimari ai mun. Chișinău. Anunțul a fost făcut de către conducerea partidului în cadrul unei conferințe de presă, după ce primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a renunțat la interimat în favoarea viceprimarului Silvia Radu, scrie realitatea.md.

Vom solicita cu ajutorul deputaților din Parlament interpretarea Constituției întru a clarifica foarte clar care este întinderea interimatului funcției pe mandat de ales local. La fel am făcut în 2013, atunci când a apărut interimatul funcției de președinte al Parlamentului. Atunci, Curtea a scris negru pe alb că nu poate fi egalat sub nicio formă președintele Parlamentului și interimarul, pentru că diferă forma de alegere și de demitere”, a declarat vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

Consilierii liberali au pregătit deja o cerere în instanța de judecată pentru a contesta legalitatea dispozițiilor de desemnare a Silviei Radu și a lui Ruslan Codreanu, prin care au fost numiți viceprimari. De asemenea, vor scrie din numele partidului și a deputaților PL și vor face adresări către Consiliul Europei și a altor structuri europene pentru a ”arăta derapajele grave care au loc la nivelul mun. Chișinău, dar și al R. Moldova”.

De asemenea, Munteanu a declarat că liberalii vor acorda suport lui Dorin Chirtoacă pentru ”demersurile consistente și urgentare a acestora de contestare a acțiunilor abuzive pe numele acestuia la CEDO”.

”Epopeea abuzurilor care au loc la adresa primarului General vor reprezenta pentru R. Moldova urmări foarte grave”, a conchis Munteanu. 

Amintim că, în dimineața de 6 noiembrie, Nistor Grozavu a anunțat înainte de ședința operativă a Primăriei că Silvia Radu și Ruslan Codreanu sunt numiți viceprimari și că se dezice de interimatul funcției, acesta fiind preluat de Silvia Radu.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7018 -0.0000
USD 16.6983 -0.0000
RUB 0.2967 -0.0000
RON 4.4422 -0.0000
UAH 0.6338 -0.0000