Bani.md

Premierul român vine la Chișinău: „României îi revine o sarcină imensă pentru asigurarea drumului pro-european al Moldovei”

Premierul român vine la Chișinău: „României îi revine o sarcină imensă pentru asigurarea drumului pro-european al Moldovei” colaj: bani.md

Premierul Mihai Tudose va veni vineri la Chişinău, unde se va întâlni cu Pavel Filip. Premierul român susține că, după ce s-a întâlnit cu liderii europeni la Bruxelles, României îi revine "o sarcină imensă pentru asigurarea drumului pro-european al Moldovei", scrie ZF.

În agenda lui Mihai Tudose nu nu se regăsește o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Politica de vecinătate, sprijinul din partea Comisiei Europene şi al Consiliului pentru Moldova este foarte important. Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem o ţară importantă a UE, dar suntem la marginea Uniunii Europene, şi că ne revine o sarcină imensă atât din punct de vedere al asigurării drumului pro-european al Moldovei, dar şi din punct de vedere al tot ceea ce va însemna Schengen", a declarat săptămâna trecută Mihai Tudose după întâlnirile cu liderii Comisiei Europene şi Consiliului European.

Pavel Filip a fost în acest an, în luna martie, într-o vizită de lucru în România, la invitaţia premierului de atunci, Sorin Grindeanu.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000