Bani.md

Produse alimentare expirate și băuturi de calitate dubioasă depistate în cluburile de noapte din Chișinău (VIDEO)

Produse alimentare expirate și băuturi de calitate dubioasă depistate în cluburile de noapte din Chișinău (VIDEO)

Aseară, în cadrul activităţilor de prevenire a infracţiunilor şi protejării drepturilor consumatorilor, poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins în trei cluburi de noapte, cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ”Fulger” a IGP.

Astfel, în urma verificărilor demarate poliţiştii au elucidat grave de încălcări a legislaţiei admise de administraţiile localurilor.

Poliţiştii au ridicat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice tari de provenienţă şi calitate dubioasă, întrucât nu au fost prezentate actele necesare impuse de lege.

Totodată, s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi şi păstrate în condiţii insalubre şi la temperaturi necorespunzătoare.

De asemenea au fost depistate mijloace financiare fără a fi contabilizate, precum şi acte de ar demonstra desfăşurarea activităţii frauduloase.

Toate probele depistate au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar factorii de decizie urmează a fi sancţionaţi cu amenzi în mărime de până la 15 000 lei.

Respectiv, urmează a fi sesizate instituţiile din domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor pentru luare de atitudine conform legii, iar poliţiştii vor prezenta toate probele şi circumstanţele documentate instanţei de judecată.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000