Bani.md

SMURD va oferi lecții de prim ajutor în caz de înec pe plajele din țară

SMURD va oferi lecții de prim ajutor în caz de înec pe plajele din țară

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor. De această dată, pentru a preîntâmpina cazurile de accidentare pe apă, paramedicii le-au oferit oamenilor lecții practice de prim ajutor pe o plajă din Chișinău.

Reprezentanții Serviciul Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare au instruit persoanele de pe plaja lacului „La Izvor” din capitală și urmează să le ofere cunoștințe practice altor doritori din spațiile de agrement din țară.

Paramedicii SMURD au demonstrat prin intermediul unui manechin manevre de resuscitare și primii pași de acordare a ajutorului unei persoane accidentate pe apă, până la intervenția echipei specializate.

Oamenii au avut posibilitatea să pună întrebări și să practice noile metode învățate. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va continua instruirea populației și alte regiuni din țară prin implicarea echipajelor SMURD. Scopul acestor lecții este de a le oferi posibilitatea altora să salveze vieți în situații de risc.

Conform unui studiu efectuat de Serviciul Situații Excepționale al MAI, majoritatea cazurilor de înec au avut loc în zilele de odihnă, în lacuri neamenajate cu stații de salvare. De la începutul anului 2017, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 78 de persoane dintre care 12 minori.  

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000