Bani.md

Stațiile PECO și pompele de alimentare a mașinilor vor fi supuse controalelor! Ministerul Economiei a dat indicații

Stațiile PECO și pompele de alimentare a mașinilor vor fi supuse controalelor! Ministerul Economiei a dat indicații

Stațiile PECO vor fi verificate de către inspectorii autorităților specializate. Ministerul Economiei a dat indicații cu privire la pornirea unui program de verificare a agenților economici, pentru asigurarea drepturilor consumatorilor.

În cadrul unei conferințe de presă, Octavian Calmîc, ministrul Economiei, a declarat că stațiile PECO vor fi suspuse unor verificări în partea ce ține de metrologie, pentru a fi verificat dacă pompele arată indicii corecți, dacă autoturismele sunt alimentate conform standardelor, fără abateri de la normele legale.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care va fi transformată în Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței este mandatată să îndeplinească aceste controale.

La etapa inițială, inspectorii vor merge cu recomandări pentru ca agenții economici să corecteze încălcările și, în cazul în care există abateri de la standardele naționale, vor fi aplicate și sancțiuni.

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Iurie Eremia, a declarat că multe dintre petițiile pe care le primește instituția sunt ulterior rezolvate pe cale amiabilă între consumator și agentul economic. Potrivit acestuia, „dacă un consumator dă 200 de lei, el trebuie să primească cantitatea și calitatea respectivă, astfel inspectorii Agenției nu se vor opri aici, ci vor continua verificările până când greșelile vor fi lichidate, pentru a nu permite ca un alt consumator să fie neglijat sau să i se încalce drepturile.

Concomitent, potrivit ministrului Calmîc, cei de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vor asigura calitate aproduselor alimentate care ajung pe piață, în special cele care ajung în instituțiile de învățământ.

„Deja indicațiile au fost date. Pe aceatsă cale informăm agenții economici că în baza unuis istem de avluare a riscurilor vom efectua aceste verificări încât să asigurăm că produsele sunt calitative și inofensive. Aceasta este sarcina statului.Oamenii trebuie să aibă siguranța că toate produsele și serviciile prestate pe piață sunt calitative”. 

Aceste verificări au loc întrucât, potrivit ministrului, în ultima perioadă s-a creat impresia că statul, fiind în proces de reformă, a lăsat agenții economici „să se relaxeze” și nu își execută atribuțiile în partea ce ține de supravegherea pieței. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2586 -0.1098
USD 16.4911 -0.0309
RUB 0.2847 -0.0022
RON 4.3414 -0.0240
UAH 0.6234 -0.0019