Bani.md

Stațiunile Thassos, Rhodos sau Corfu îți par prea aglomerate? Vezi plajele din Grecia mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase

Stațiunile Thassos, Rhodos sau Corfu îți par prea aglomerate? Vezi plajele din Grecia mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase

Găseşti atât de multe staţiuni în Grecia, încât poţi să revii vară de vară fără să te plictiseşti. Însă, dacă ai văzut deja sau vrei să eviţi deja supraaglomeratele Thassos, Rhodos sau Corfu, vezi mai jos patru variante care sunt adevărate paradisuri pe pământ.

Staţiunile din Grecia sunt pentru orice gust şi buzunar, pentru familii, cupluri, persoane în căutare de aventură sau pentru petrecerea lunii de miere.

Staţiuni din Grecia: Koukounaries, în Skiathos

Staţiunea Koukounaries, din sud-vestul insulei, se laudă cu cea mai frumoasă plajă din Skiathos. Cu apă cristalină în care vezi peştişorii care se plimbă pe lângă tine şi plajă cu nisip alb şi fin, mărginită de o pădure de pini, Koukounaries pare un paradis în care să te refugiezi într-o zi toridă.

Staţiunea Koukounaries are plajă cu calificativul blue flag, pe care se află senzlonguri şi baruri. La Koukounaries poţi ajunge cu autobuzul care parcurge întreagă mică insula Skiathos sau cu o maşină închiriată. De altfel, întreagă insula grecească poate fi descoperită într-un singur sejur, timp în care te poţi bucură de plajele sale sălbatice cu apă turcoaz, de sporturi nautice sau chiar de trekking în munţii din Skiathos.

Stațiunile Thassos, Rhodos sau Corfu îți par prea aglomerate? Vezi plajele din Grecia mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoaseStaţiuni Grecia: Agios Ioannis, în Skopelos

Insula Skopleos (foto sus) poate că este şi mai puţin cunoscută decât Skiathos, însă este o destinaţie că în filme şi la propriu şi la figurat. Agios Ioannis este staţiunea grecească unde au fost filmate secvenţe din filmul Mamma Mia, însă dincolo de acest lucru te va cuceri cu plajele sale sălbatice, la poalele munţilor înverziţi. De altfel, deşi nu are facilităţi turistice, turiştii merg în Skopelos pentru a se bucura de peisajul încântător găsit aici.

Pentru a ajunge în staţiunile din Skopelos trebuie să aterizezi în Skiathos şi apoi să urci pe feribot. Pe lângă Agios Ioannis, merită să vizitezi oraşul Skopelos, plajele Hovolo, Milia, Loutraki, Kastani şi să faci plimbări în natură.

Stațiunile Thassos, Rhodos sau Corfu îți par prea aglomerate? Vezi plajele din Grecia mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase


Kamena Vourla

Kamena Vourla (foto sus) este una dintre staţiunile mai puţin cunoscute ale Greciei. Aflată la 2 ore cu autobuzul de Atena, staţiunea Kamena Vourla este un paradis încă nedescoperit de mulţi turişti, fapt pentru care merită să mergi aici înainte să fie sufocată de turismul de masă.

Kamena Vourla, un fost sat pescăresc, a devenit între timp o staţiune recunoscută pentru apele sale termale, recomandate pentru tratarea unor afecţiuni ale oaselor şi pielii. Deşi localitatea în sine nu iese în evidenţă prin clădiri impunătoare sau localuri extravagante, însă, cum ajungi în Kamena Vourla, o să fii impresionat de cadrul natural în care te afli: munţi, plaje cu blue flag şi mare care îţi fac fotografiile spectaculoase. Din Kamena Vourla poţi merge în Lichadonisia, cunoscută drept Seycheless-ul Greciei.

Stațiunile Thassos, Rhodos sau Corfu îți par prea aglomerate? Vezi plajele din Grecia mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase


Staţiuni din Grecia: Samothraki

Samothraki  este o insula puţină cunoscută românilor. Aşa că să mergi în Samothraki înseamnă să evadezi în natură, să te bucuri de valurile Marii Egee şi de priveliştea oferită de muntele Fengari (1.614 m). Pe lângă plajă, poţi să faci baie în piscinile naturale de pe munte. Unde mai pui că ajungi foarte uşor aici.

În Samothraki ajungi cu maşină pe drumul spre Thassos, însă când ajungi în oraşul Komothini va trebui să mergi în partea de est, spre oraşul Alexandroupoli. De aici, urci în feribot până pe insula.

Sursa: Business24

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000