Bani.md

Termoelectrica: Administratorul întreprinderii municipale și-a luat salariul pentru 5 luni, iar muncitorii au fost achitați la zi (VIDEO)

Termoelectrica: Administratorul întreprinderii municipale și-a luat salariul pentru 5 luni, iar muncitorii au fost achitați la zi (VIDEO)

Directorul „Termoelectrica” S.A, Veaceslav Eni, susține că administratorul Întreprinderii Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ, nr. 23, și-a luat cei 50 de mii de lei din contul întreprinderii pentru a-și achita propriul salariu, pe care nu l-a ridicat în ultimele cinci luni. Totodată, acesta declară că toți muncitorii „au fost achitați la zi”. 

Veaceslav Eni susține că Direcția locativ-comunală se face responsabilă de achitarea salariilor angajaților și trebuie să aibă grijă de direcționarea mijloacelor financiare.

În același timp, directorul „Termoelectrica” a explicat cum stau lucrurile cu procedura de insolvabilitate a întreprinderilor municipale pentru gestionarea fondului locativ: „În toamna anului 2016 am solicitat inițierea procedurii de insolvabilitate la patru dintre cele 22 de Întreprinderi Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ din cauza datoriilor pe care le au la achitarea apei calde menajere și a agentului termic. S-au stabilit un șir de nereguli și instanța de judecată a numit noi administratori”, a spus Veaceslav Eni.

Șeful de la „Termoelectrica” susține că foștii conducători ai acestor întreprinderi municipale ar fi admis furturi în cantități mari de apă caldă menajeră și agent termic: „Unele apartamente erau înregistrate cu încălzire autonomă, dar consumau agent termic de la „Termoelectrica”. Din cele 26 de mii de apartamente din Chișinău, care sunt înregistrate cu încălzire autonomă, în sezonul termic precedent am reușit să verificăm trei mii de locuințe, dintre care la sute de apartamente am depistat că se făcea furt”, a declarat Eni, precizând că s-au înregistrat și peste trei mii de metri cubi de apă caldă menajeră care nu au fost declarați. 

În prezent, potrivit lui Veaceslav Eni, procedura de insolvabilitate a fost intentată la toate întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, cu excepția întreprinderilor nr. 22 și nr. 6, dar și procesele cu privire la aceste entități se află la Curtea Supremă de Justiție. În urma procesului de insolvabilitate, întreprinderile ar putea fi lichidate sau reorganizate.

Datoriile acestor întreprinderi către ”Termoelectrica” depășesc 600 de milioane de lei. 

Amintim că azi, la ședința operativă a Primăriei Chișinău, șeful Direcției relații publice, Vadim Brînzaniuc, a declarat că administratorul Întreprinderii Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ, nr. 23, a luat 50 de mii de lei din contul întreprinderii, bani din care trebuiau să fie achitate orele suplimentare de muncă ale angajaților antrenați în procesul de lichidare a consecințelor ninsorii din luna aprilie. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000