Bani.md

Trei sate din R. Moldova vor cultiva pomușoare cu suportul Guvernului Marii Britanii

Trei sate din R. Moldova vor cultiva pomușoare cu suportul Guvernului Marii Britanii
Foto: crysbeautyspa.com

Satele Telița și Speia din raionul Anenii-Noi și satul Buțeni din raionul Hîncești au câștigat un concurs privind implementarea modelului OVOP, „Un sat – un produs”, pentru culturi bacifere (pomușoare), în cadrul proiectului „Consolidarea dezvoltării economice locale în Moldova”, scrie Infotag.

Organizatorii proiectului au declarat că proiectul este prevăzut pentru un an și urmează a fi implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri. Acesta are drept scop să contribuie la reducerea sărăciei în zonele rurale ale Moldovei și este finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Potrivit managerului proiectului, Melania Lefter, localitățile câștigătoare vor cultiva pomușoare. Respectiv, 16-20 de gospodării casnice per localitate vor beneficia de material săditor și suport calificat, iar încă 35 de gospodării vor beneficia de consultații privind dezvoltarea afacerilor cu pomușoare.

Tipurile de culturi bacifere pe care le vor cultiva gospodăriile casnice din aceste sate vor fi stabilite în urma unor investigații suplimentare a solurilor, dar și a întâlnirilor într-un format mai larg dintre echipa de implementare a proiectului și reprezentanții localităților câștigătoare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000