Bani.md

Un consumator și-a primit înapoi banii cheltuiți pe un telefon, după ce s-a adresat la Agenția pentru Protecția Consumatorului

Un consumator și-a primit înapoi banii cheltuiți pe un telefon, după ce s-a adresat la Agenția pentru Protecția Consumatorului
Foto: bani.md

Agenția pentru Protecția Consumatorilor(APC) a ajutat un consumator să-și restituie banii pentru un produs procurat care s-a dovedit a fi neconform.

La începutul lunii mai, anul curent, pe adresa APC a parvenit o sesizare din partea unui consumator, care a invocat calitatea necorespunzătoare a unui telefon procurat. În rezultatul examinării materialelor anexate la petiție s-a stabilit că consumatorul a înaintat o petiţie către agentul economic, prin care a solicitat restituirea contravalorii bunului în sumă de 18 mii lei. 

În conformitate cu art 18 al Legii cu privire la protecția consumatorilor, agentul economic avea la dispoziție 14 zile calendaristice de la data înaintării petiției de către consumator pentru a dovedi vina consumatorului în ceea ce privește deficiențele apărute la produsul vândut sau de a satisfice reclamația consumatorului. Expertiza tehnicăa fost efectuată doar de o terță parte competentă domeniului. Agentul economic așa și nu a reușit să demonstreze vina consumatorului.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse de inspectorii agenției și a discuțiilor purtate cu părțile, pe adresa APC a fost înregistrată o recipisă depusă de consumator prin care a comunicat că problema înaintată către agentul economic a fost soluționată pe cale amiabilă și i-a fost restituită contravaloarea produsului în sumă de 18 mii lei.

Dragi consumatori, nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator. Ne puteți găsi la TELEFONUL CONSUMATORULUI 022 74-14-64  sau la adresa, mun. Chişinău, sectorul Centru, str.Vasile Alecsandri, 78 etajul 1,5. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000