Bani.md

„Avia Invest” refuză să ofere baza de cost a tarifelor pentru anul 2020. AAC a sesizat organele de drept

„Avia Invest” refuză să ofere baza de cost a tarifelor pentru anul 2020. AAC a sesizat organele de drept

Concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest” a refuzat să prezinte Autorității Aeronautice Civile (AAC) informații privind baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Asta după ce AAC, instituția care verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană, a solicitat acest lucru în mod oficial. Astfel, AAC a sesizat organele de drept solicitând intentarea unui dosar contravențional atât pe numele „Avia Invest”, cât și pe numele administratorului acesteia, Boris Salov.

Potrivit unui comunicat al Autorității Aeronautice Civile, la data de 12 februarie, AAC a solicitat concesionarului Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest” SRL, prezentarea bazei de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Potrivit Codului aerian, AAC este instituția care verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană.

Solicitarea a fost făcută în scopul asigurării transparenței la aplicarea tarifelor aeroportuare și ca urmare a recomandărilor Curții de Conturi „Cu privire la aprobarea Raportului auditului conformității încheierii și executării prevederilor Contractului de parteneriat public-privat privind concesionarea activelor Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”, care a constatat, de exemplu, că „Avia Invest” a procurat un automobil blindat de aproape jumătate de milion de euro, utilizat de Ilan Șor.

La 17 martie însă, administratorul „Avia Invest” SRL a oferit un răspuns în formă scrisă prin care a refuzat prezentarea informațiilor solicitate. „Acest refuz generează impedimente în realizarea atribuțiilor funcționale ale AAC în calitatea sa de organ de control în domeniul aviației civile”, se arată în comunicatul Autorității Aeronautice Civile.

Astfe, AAC a depus o sesizare pe acest caz la Inspectoratul de Poliție Botanica, în vederea inițierii unui proces contravențional în privința „Avia Invest” SRL și administratorului companiei Boris Salov pentru săvârșirea contravenției de „Împiedicare a activității legitime a funcționarului public”.

Sancțiunea prevăzută de norma legală pentru contravenția respectivă - se sancționează cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 45 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 60 la 120 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în toate cazurile, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000