Bani.md

„Avia Invest” spune că nu a modificat mărimea tarifelor aeroportuare, fiind în vigoare cele de la concesionarea Aeroportului

„Avia Invest” spune că nu a modificat mărimea tarifelor aeroportuare, fiind în vigoare cele de la concesionarea Aeroportului

Compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău spune că nu a modificat mărimea tarifelor şi a altor plăţi aeroportuare, fiind în vigoare cele percepute până la semnarea contractului de concesiune în 2013. Astfel, „Avia Invest” SRL își exprimă nedumerirea în legătură cu solicitatea Autorității Aeronautive Civile de a prezenta baza de cost pentru formarea tarifelor aeroportuare, în contextul în care, tot AAC a stabilit mărimea şi metoda de calcul a tarifelor, încă în 2007.

 

„Din momentul înfiinţării Aeroportului Internaţional Chişinău în 1995 şi până în prezent, toate taxele aeroportuare au fost instituite de autorităţile statului şi anume Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile, iar ulterior de către succesorul ei Autoritatea Aeronautică Civilă. Metodologia de calcul a tarifelor aeroportului nu a fost niciodată stabilită de concesionarul aeroportului”, se arată într-un comunicat al „Avia Invest”.

Mai mult decât atât, Avia Invest susține că „a elaborat şi a reuşit să implementeze cu succes o politică de atragere a companiilor aeriene, prin care a acordat reduceri substanţiale de la mărimea tarifelor existente în vederea diversificării destinaţiilor de zbor”. „Prin urmare, pasagerii aeroportului Internaţional Chişinău au putut să beneficieze de zeci de zboruri noi directe lansate din Chişinău spre mai multe ţări din Europa, la preţuri avantajoase”, se arată în comunicatul concesionarului AIC.

Cât priveşte sesizarea făcută de AAC la poliţie, administraţia Avia Invest este încrezătoare în „compentenţa instituţiilor abilitate de a-şi face munca în conformitate cu prevederile legale”.

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat organele de drept solicitând intentarea unui dosar contravențional atât pe numele „Avia Invest”, cât și pe numele administratorului acesteia, Boris Salov, după ce concesionarul AIC a refuzat să prezinte informații privind baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000