„Cea mai inteligentă mască din lume”. Masca poate traduce în 8 limbi

După apariția virusului de Covid-19 companiile au început să creeze măști din cele mai diverse. Se pare că compania de jocuri de computer Razer a întrecut toate așteptările. Aceasta a prezentat un model de mască inteligentă. Încă nu se știe dacă masca va fi pusă în producție, însă aceasta are o mulțime de funcții.

Potrivit The Verge  masca va fi „cea mai inteligentă din lume” și va fi avea iluminare RGB.

Aceasta va fi dotată cu filtre circulare N95 și o carcasă high tech, ventilatoarele detașabile și reîncărcabile. Cu ajutorul ei vei fi auzit cu ușurință, pentru aceasta va fi folosit un microfon și difuzoare care vor avea capacitatea de a amplifica vocea. 

Masca va fi ușor de purtat, fiind ajustată în jurul nasului și bărbiei. Plasticul din jurul gurii va fi transparent, iar pe parcursul nopții va lumina. 

La moment masca se află în proces de testare și nu se cunoaște când vor începe vânzările. Dacă acestea vor începe, Razer prognozează să fie vândute împreună cu o carcasă de încărcare care va permite și încărcarea ventilatoarelor. De asemenea aceasta va produce raze UV pentru a fi sterilizată. 

Masca aceasta traduce în opt limbi și te ajută în lupta cu pandemia

Când pandemia de Covid-19 a început să facă o obișnuință din măștile faciale de zi cu zi, startup-ul japonez Donut Robotics a descoperit o oportunitate. Au creat o mască inteligentă– un upgrade de înaltă tehnologie la măștile de față standard, concepute pentru a facilita comunicarea și distanțarea socială, scrie playtech.ro. 

Împreună cu o aplicație, masca C-Face Smart poate transcrie dictarea, amplifica vocea utilizatorului și traduce vorbirea în opt limbi diferite, conform startup-ului.

 

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile