VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Mai mult, acesta a dat de înțeles că acum este mult mai precaut decât a fost în timpul în care era închis. 

„Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare” - acesta este unul dintre mesajele pe care Filat i le-a adresat fostului avocat Igor Popa. 

Întreaga conferință o puteți urmări aici: 

 

Cele mai răsunătoare declarații făcute de Igor Popa: 

1.

Filat a furat suma de 100 de milioane de euro din băncile moldovenești cu ajutorul lui Șor. O parte din acești bani sunt stocați acum în Europa și în Africa. O altă parte de bani au fost și în Turcia, însă după câte am înțeles sunt deja consumați”

2. 

Vlad Filat are bani până în ziua de astăzi ascunși în băncile europene și acum procurorii se ocupă de investigarea acestor fapte. În afară, Filat și Plahotniuc țin bani pe directori nominali, beneficiari fictivi, și ca să demonstrezi apartenența acestor bani este un volum de lucru enorm. Procurorii din Germania mai întâi caută probe și apoi arestează. După ce a fost reținut Filat el îmi spunea permanent minciuni că nu a luat bani de la Șor, că a primit maxim un ceas și o mașină, dar documentele arătau clar și se vedea că Filat a furat. Totuși procurorii de atunci eu exagerat și au băgat în dosarul lui Filat tot ce era posibil și imposibil”.

3.

Cei mai mari infractori din țara asta sunt Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc, care au făcut Republica Moldova timp de zece ani să stagneze. Aceștia doi sunt capul a două organizații criminale . Dosarul lui Filat a fost o mascaradă. Ei eu avut o înțelegere cum să facă în așa fel încât să nu întoarcă nimic”.

4. 

„Filat este un mincinos. El se plimbă cu o mașină Dacia Duster care este simplă, iar în realitate are un Mercedes S clas ultimul model și locuiește într-o casă cu 6.000 de euro chuiria pe lună. Detectivii cu care noi lucrăm au toată informația despre el, unde călătorește, ce face, ce conturi mai golește”.

5. 

„Este dovada faptului că Vladimir Filat este cercetat de procurorii din Frankfurt pentru spălare de bani. Nu se cunoaște cu ce se va finaliza această investigație. Investigațiile care se fac nu vin doar din partea mea, dar vin și din partea Institutului Olaff, care se ocupă de investigarea schemelor de corupție în Europa. La Olaff au ajuns interpelări și din Republica Moldova, venite din partea Maiei Sandu sau a lui Andrei Năstase”.„Filat a renunțat la serviciile mele și nici nu m-a plăctit pentru un an de muncă. Suma de care se vorbea în presă de un milion de dolari și era raportată la toți cei șase avocați și calculată cu penalități. Avocații din Germania, SUA și România au rămas neplătiți. Mai mult, Filat s-a căsătorit cu o colegă de a mea de serviciu pe nume Cristina Bancu, care i-a plătit 50 de mii de euro în cont, pentru a scăpa de facturi. Altfel nu avea nicio șansă să aibă un avocat care cunoaște acest dosar. El a făcut asta cu un singur scop, ca să fure din firmă un om care are expertiza necesară și cunoaște dosarul foarte bine. Avem probe și putem demonstra asta”.

 

Arestul lui Vlad Filat

15 octombrie 2015 Vlad Filat este reținut „pentru corupere pasivă și trafic de influență”. 

27 iunie 2016 Este condamant la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

30 iulie 2019 Termenul de detenție este redus cu 682 de zile. Decizia judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. 

28 octombrie 2019 Termenul de detenție este redus cu încă 27 de zile.

12 noiembrie 2019 Administrația Penitenciarului 13 solicită în instanță eliberarea condiționată a deținutul Vlad Filat, în baza articolului 91, Cod Penal, privind liberarea condiționată înainte de termen.

3 decembrie 2019 Instanța de judecată admite demersul și dispune eliberarea condiționată a fostului premier Vlad Filat. 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile