„Noi arme” în lupta cu Coronavirus: Parisul închide barurile și restrânge activitatea restaurantelor

Barurile din Paris se vor închide de marți, când se vor aplica restricții și restaurantelor și va fi restrânsă la jumătate și asistența în universități, au anunțat luni autoritățile.

Barurile din Paris se vor închide de marți, când se vor aplica restricții și restaurantelor și va fi restrânsă la jumătate și asistența în universități, au anunțat luni autoritățile, scrie Agerpres.

 

Capitala franceză și trei departamente învecinate au fost declarate în stare de alertă maximă în contextul extinderii noului coronavirus, ca urmare a nivelului ridicat al incidenței pandemiei și a presiunii exercitate asupra spitalelor.

„Epidemia avansează rapid, trebuie să o frânăm acum, înainte ca sistemul sanitar să fie copleșit”, a declarat prefectul Poliției Parisului, Didier Lallement, la o conferință de presă, în care a anunțat noile măsuri ce vor intra în vigoare din 6 octombrie.

Nivelul de alertă maximă a fost decretat deoarece rata de incidență a noului coronavirus în regiunea Paris este de 260 de contagieri la 100.000 de locuitori din 28 septembrie și deoarece 36 la sută din paturile de la terapie intensivă în spitalele din zonă sunt ocupate cu pacienți bolnavi de COVID-19.

De asemenea, în regiunea Paris există 203 focare de contagiere cu noul coronavirus.

Măsurile anunțate includ închiderea totală a barurilor, în timp ce restaurantele ar putea rămâne deschise cu „îndeplinirea strictă” a noului protocol sanitar, ce va fi detaliat în cursul zilei de luni.

Universitățile vor restrânge asistența fizică cu 50 la sută, deși autoritățile recunosc că studenții nu se contagiază în sălile de cursuri, ci prin contacte sociale.

Se închid de asemenea sălile de sport și piscinele (cu excepția activităților școlare), se interzic orice activități desfășurate în corturi, iar nunțile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.

Centrele comerciale își vor limita asistența la un client la o suprafață de 400 de metri, pentru a asigura continuitatea activității economice.

Toate aceste măsuri vor oferi autorităților „noi arme” pentru a continua lupta împotriva noului coronavirus, potrivit lui Didier Lallement, care a reamintit că utilizarea măștilor sanitare este obligatorie deja de o lună.

Guvernul a făcut apel la companii să încurajeze telemunca în rândul angajaților în zonele cele mai afectate din Franța, „acolo unde este posibil”, a anunțat ministrul muncii, Elisabeth Borne, într-un comunicat.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile