Bani.md

„Sucurile” care conțin substanțe interzise ar putea fi scoase de pe piață, iar importul acestora - încetat

„Sucurile” care conțin substanțe interzise ar putea fi scoase de pe piață, iar importul acestora - încetat

Sesizarea Asociației Producătorilor de Conserve a ajuns la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor care urmează să facă din nou probe produselor. Mai mult, în cazul confirmării de către autorități a substanțelor interzise în componența „sucurilor” declarate neconforme, importul acestora ar putea fi încetat, iar cantitatea deja introdusă pe teritoriul țării - scoasă de pe piață.

„Riscă să fie suspendat importurile, careva contravenţie, retragerea produselor de pe piaţă, adică toate reeşind din încălcările care vor fi depistate urmează să fie aplicate şi măsuri în conformitate cu legislaţie în vigoare”, a declarat şeful de direcţie ANSA, Radu Musteaţa, pentru Publika

Asociaţia Producătorilor de Conserve a sesizat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor despre faptul că o companie ucraineană vinde în ţara noastră suc care este de fapt nectar, adică nu este sută la sută natural. Mai mult, această întreprindere a câştigat mai multe licitaţii de stat şi livrează produsele în şcoli, grădiniţe şi spitale.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000