10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

Salariul anual al președintelui SUA s-ar putea să nu pară prea mare astăzi, dar acești 10 foști funcționari publici au reușit să adune o avere destul de mare deținând funcția de președinte.

Salariul anual al președintelui SUA s-ar putea să nu pară prea mare astăzi, dar acești 10 foști funcționari publici au reușit să adune o avere destul de mare deținând funcția de președinte.

Biroul de președinte al Statelor Unite este un scaun înalt al puterii. De obicei, acesta a fost ținut de bărbați care erau deja bogați și puternici de la sine. Astăzi, președintele american câștigă un salariu de 400.000 de dolari pentru fiecare an în care este în funcție. Poate că sună foarte mult, dar, în 1909, președintele a adus acasă echivalentul a aproximativ 2 milioane de dolari, în vremurile noastre.

Cu siguranță, biroul pare să alinieze buzunarele celui ales să-l dețină. Să aruncăm o privire asupra celor mai bogați bărbați care au reprezentat vreodată Casa Albă.

 

10. John Tyler

John Tyler a fost al 10-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. A activat între 1841 și 1845. A fost vicepreședinte sub conducerea lui William Henry Harrison, care a murit la doar 31 de zile de la primul său mandat. Tyler a stabilit precedentul pentru transferul recunoașterii prezidențiale depline unui vicepreședinte după moartea unui comandant în șef.

Tyler s-a născut într-o familie proeminentă din Virginia. El a moștenit o plantație de tutun de peste 1000 de acri. Se estimează că averea lui Tyler ar avea în prezent aproximativ 57 de milioane de dolari.

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

 

9. Franklin D. Roosevelt

Franklin Delano Roosevelt a ocupat funcția de președinte din 1933 până la moartea sa în 1945. Ambii săi părinți proveneau din familii înstărite. Roosevelt a ales să nu se odihnească pe lauri ca un om bogat. Tatăl său a terminat facultatea de drept, dar a decis să nu să se încadreze în câmpul muncii după ce a primit o moștenire.

Aceasta nu a fost și calea pe care F.D.R. a ales-o. Și el a urmat facultatea de drept. Franklin a fost incredibil de ambițios și a reușit să promoveze examenul de barou cu mult înainte de absolvire. A părăsit facultatea de drept după ce a trecut examenul și avea dreptul de a-și începe cariera. Activitățile sale juridice și politice au contribuit la valoarea sa netă de aproximativ 66 de milioane de dolari.

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

8. Bill Clinton

Bill Clinton a crescut foarte diferit față de mulți dintre președinții de pe această listă.  Acesta nu venea din bogăția generațională. Clinton a crescut într-o familie muncitoare. Tatăl său, care a murit cu câteva luni înainte de nașterea lui Bill, era vânzător. Mama lui a mers la școala de asistență medicală. Mai târziu, ea avea să se căsătorească cu un bărbat care se ocupa cu afacerea de concesionari auto. Clintonii trăiau bine, dar cu siguranță nu erau fabulos de bogați. Averea lui Bill a crescut exponențial după ce a obținut funcția de președinte. În afară de salariul său prezidențial, el a continuat să câștige milioane din cărți și oratorie. Averea Bill Clinton valorează astăzi în jur de 75 de milioane de dolari. 

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

7. Herbert Hoover

Herbert Hoover a adunat o cantitate substanțială de avere înainte să devină președinte. A părăsit școala la 13 ani pentru a începe să lucreze pentru unchiul său, iar ambiția lui nu a încetinit niciodată de acolo. Hoover s-a întors la educație pentru a participa la Stanford. A absolvit o facultate de Inginerie și s-a aruncat într-o carieră în minerit.

Era cunoscut că lucrează perioade incredibil de lungi și a devenit singurul proprietar al propriei sale operațiuni. În 1914, el acumulase deja aproximativ 100 de milioane de dolari. În calitate de președinte, nu și-a încasat salariul. În schimb, l-a împărțit între mai multe organizații caritabile și majorări pentru personalul său.

 

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

6. Lyndon B. Johnson

LBJ a fost ales vicepreședinte alături de John F. Kennedy. După asasinarea președintelui în 1963, el a fost învestit în funcția de al 36-lea președinte al Statelor Unite. Lyndon Johnson s-a născut din părinți umili, într-o mică fermă din Texas. A înțeles clasa muncitoare pentru că îi aparținea. În tinerețe, a activat ca și zilier. Și-a făcut drum prin facultate și a devenit profesor înainte de a intra pe arena politică. Cariera sa politică l-a ajutat să-și construiască averea. Până la sfârșitul vieții sale, Lyndon Baines Johnson avea o valoare netă de peste 109 milioane de dolari, echivalentul în zilele noastre. 

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

5. James Madison

Al patrulea președinte al Statelor Unite și este considerat tatăl constituției. Departe de a fi un om sărac, și-a început viața într-o familie proeminentă din Virginia. Madison a avut, de asemenea, o carieră juridică de succes. 

Madison a fost congresman și secretar de stat înainte de a fi ales președinte. O mare parte din bogăția lui Madison a existat din cauza exploatării sclavilor. A crescut pe o plantație din sud care se baza pe munca oamenilor robi.  

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

4. Andrew Jackson

Andrew Jackson a fost un alt american bogat care își datorează succesul exploatării muncii neplătite a sclavilor. Născut în coloniile din Carolina, Jackson a adoptat practica deținerii sclavilor pentru a-și continua cariera personală. De-a lungul educației sale, a lucrat ca producător de șeuri și educator. Jackson avea o carieră juridică înainte de a intra în Politica Americană. După ce a fost președintele SUA, Andrew Jackson, a acumulat o valoare netă de 132 de milioane de dolari.

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

3. Theodore Roosevelt

Theodore Roosevelt a fost fiul unui om de afaceri de succes din Manhattan și al unui bogat socialist. Copilăria sa a fost condusă de astm și de boală. Datorită stării sale de sănătate precare, Roosevelt a studiat în mare parte la domiciliu, în anii tineri.

A continuat să urmeze Universitatea Harvard. După facultate, s-a dedicat construirii unei cariere în politică. Deși viața sa personală a fost lovită de pierderi și tragedie, el și-a slujit comunitatea ca membru al adunării de stat și mai târziu președinte. Averea sa ar admite o valoare netă de 139 de milioane de dolari.

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

2. Thomas Jefferson 

Thomas Jefferson a beneficiat de bogăția strămoșilor săi. La vârsta tânără de 21 de ani, a preluat proprietatea unei moșteniri de 5.000 de acri, care îl includea pe Monticello. El a exploatat munca neplătită a aproximativ 600 de sclavi în timpul proprietății sale asupra proprietății, în ciuda opoziției sale publice față de practica sclaviei.

Jefferson era un student pasionat și iubea limbile și istoria clasică. S-a bucurat de o carieră de avocat, a activatîn congres, a scris declarația de independență, apoi a ocupat funcția de președinte. Diferitele sale activități i-au adus o valoare netă de 236 milioane dolari.

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

 

1. George Washington

Bogăția și luxul s-ar putea să nu fie primele lucruri care îmi vin în minte atunci când ne gândim la George Washington, dar președintele  avea o valoare netă uluitoare de 587 milioane dolari. Născut într-o familie înstărită din colonia Virginiei, George Washinton și-a început viața în opulență. Bogăția familiei sale, cariera militară de succes și viața politică au contribuit la averea sa.

10 cei mai bogați foști președinți ai SUA. (*Ajustat la inflație)

Sursa: The Richest

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile