10 LEI// Ion Duca: Îmi doresc ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut mondial. A lansat afacerea în pandemie

10 Mai 2022, 09:00
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Mai 2022, 09:00 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

În anul 2021, în domeniul industriei ușoare din Republica Moldova a apărut un nou producător autohton de haine. Este vorba despre Duca Clothing fondată de tânărul antreprenor Ion Duca din Chișinău. Spune că a lansat afacerea „din entuziasm” și încearcă să devină mai bun în business în fiecare zi. Cheia succesului pentru el este să nu-ți pierzi niciodată entuziasmul chiar dacă vor fi momente când vei avea de pierdut.

„Noi am optat pentru o calitate bună, înaltă și oferim un preț accesibil pentru cumpărători.”

A crescut printre haine, întrucât părinții lui se ocupau cu comercializarea hainelor de import pe piața din Republica Moldova, dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să lanseze propriul brand de haine.

Pentru a lansa Duca Clothing a investit economiile familiile, care nu erau atât de mari. De asemenea, a apelat la credite bancare. Astfel, a procurat utilajul necesar, iar primele stofe au fost luate „pe încredere” cum zice Ion, întrucât a plătit pentru ele mai târziu. Acest factor i-a ajutat să se lanseze mult mai devreme decât s-a planificat.

„Noi ne-am deschis în plină pandemie când toți încercau să pună banii la colțun și afacerile erau pe minus. Eu am zis: hai să încercăm, DE CE NU?”

Compania Duca Clothing se dezvoltă pe zi ce trece, se mărește atât echipa cât și varietatea produselor, din acest motiv, în prezent nu poate fi vorba despre profit, întrucât majoritatea banilor sunt folosiți pentru creștere. Cu toate acestea, în scurt timp Ion Duca spune că va veni și profitul.

„Odată cu creșterea veniturilor cresc și cheltuielile”, afirmă antreprenorul.

Feedbackul de la clienți, echipa și MAMA sa sunt factorii care îl motivează zi de zi pe Ion Duca. Consideră că a obținut rezultate deosebite datorită echipei pe care o consideră „familie”.

Chiar dacă unii consideră că puterea de cumpărare a Republicii Moldova, după experiența sa în domeniul industriei vestimentare, antreprenorul a observat că țara noastră are o putere de cumpărare „normală”. În prezent, echipa Duca nu reușește să facă față numărului de comenzi.

„În prezent, cu echipa pe care o avem, care nu este mică, noi nu reușim să saturăm piața Republicii Moldova. Oamenii au învățat deja să cumpere de la producătorii autohtoni. ”

Pentru a obține vânzări rapide a decis să deschidă două magazine în centrele comerciale din Chișinău. În prezent, echipa de marketing se ocupă de promovare în mediul online.

Antreprenorul Ion Duca are un scop măreț, își dorește ca Duca Clothing să devină un brand cunoscut la nivel mondial.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău