12 lecții de la persoana care a reușit să se învețe să se trezească zilnic la 4:30

O poveste motivantă pentru cei care vor să învețe să se trezească devreme, dar încă nu pot. Vă invităm să citiți povestea lui Filipe Castro Matos, care timp de 21 de zile s-a antrenat să se trezească la 4:30 dimineața.

Așadar, povestea...

Pe 2 aprilie mi-am aruncat o nouă provocare. Sarcina a fost simplă: 21 de zile lucrătoare a trebuit să mă trezesc la 4:30 dimineața. Obișnuiam să mă trezesc devreme (la 6 dimineața aproape în fiecare zi), dar de data asta am vrut să merg și mai departe. Am vrut să mă testez și să aflu limita mea.

Și, în același timp, am vrut să împărtășesc realizările mele cu alte persoane, astfel încât acestea să poată urma exemplul meu. De asemenea, am vrut să resping unele dintre concepțiile greșite pe care societatea le urmează orbește.

Am decis să respect acest regim doar în timpul săptămânii, deoarece weekendurile și sărbătorile sunt o conversație separată. Desigur, nu am timp să fac unele lucruri în timpul săptămânii, așa că trebuie să le amân pentru sâmbătă-duminică. Weekendurile sunt timp pentru distracție și noapte.

Da, desigur, aș putea să urmez un astfel de regim în fiecare zi, dar în acest caz mi-aș supăra echilibrul de viață. Din moment ce plănuiam să mă trezesc în continuare, în următoarele 21 de zile mult mai devreme, acest lucru s-ar fi transformat într-o adevărată tortură, nu într-un avantaj.

De ce exact 21 de zile? Ei bine, m-am bazat pe o idee veche a doctorului Maxwell Moltz, care susține că ai nevoie de exact 21 de zile pentru a-ți forma noi obiceiuri. Nu știu dacă funcționează efectiv, am avut nevoie doar să-mi stabilesc un obiectiv.

Am o regulă la care încerc să ader: să vă stabiliți întotdeauna un scop specific, pentru că numai așa puteți înțelege dacă ați reușit sau nu ați reușit să realizați ceea ce ați dorit.

Care a fost scopul final al tuturor acestor lucruri? Productivitate crescută. Am vrut să profit la maximum de fiecare zi. Mă gândesc întotdeauna la cum să-mi îmbunătățesc munca, cum să îmi îmbunătățesc viața și îmi place să mă gândesc la toate detaliile și să iau măsuri care să mă ajute să realizez ceea ce îmi doresc.

Am știut întotdeauna că am reușit să mă trezesc devreme și scopul meu era să mă ridic din pat și mai devreme și să văd dacă acest lucru îmi va crește productivitatea.

Deci, ce am aflat în acest timp? Multe și de toate.

1. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, ai nevoie de sprijin

Acest lucru te va ajuta să rămâi pe drumul cel bun atunci când ai (și va apărea cu siguranță) dorința de a renunța la tot. Am decis să împărtășesc observațiile mele prietenilor și cunoștințelor de pe Facebook. Știam că trebuie să povestesc cuiva despre acest lucru, deoarece acesta este un stimulent suplimentar pentru a merge spre obiectivul dorit.


Când oamenii vor afla despre noul tău obicei, vor deveni interesați și vor pune întrebări. Cel mai util este că îți va fi frică să-ți arăți slăbiciunea și acest lucru singur este suficient pentru a nu renunța la ceea ce ai început. Desigur, am înțeles că, dacă nu voi reuși, nu ar fi o tragedie, dar gândul că alți oameni ar putea urma exemplul meu m-a ajutat să merg mai departe.

2. Oamenii sunt atenți la detalii

Unii oameni cred că aceste treziri timpurii nu sunt pe deplin normale, așa că a trebuit să-mi apăr foarte activ poziția în comentarii. Oamenii erau îngrijorați de mine. Au pus multe întrebări. Și totuși au crezut că ei înșiși nu vor putea niciodată să se antreneze pentru a se trezi atât de devreme.

Am avut conversații lungi și semnificative cu oameni care mi-au citit postările și sunt recunoscător tuturor celor care au răspuns. Acești oameni m-au făcut să mă gândesc la multe, iar acest articol pe care îl citiți chiar acum se datorează în mare parte acestor conversații.

3. Oamenii nu vor să se trezească mai devreme, deoarece cred că din această cauză vor dormi mai puțin

La început, mulți erau de fapt foarte îngrijorați de mine. Majoritatea întrebărilor puse s-au rezumat la un singur lucru: când dorm? Desigur, am planificat totul în avans.

Știam foarte bine cât timp mi-a trebuit corpul să dorm suficient. Și din moment ce mi-am schimbat ora trezirii, a fost necesar, de asemenea, să schimb ora la care mă voi culca. S-a dovedit a fi ușor pentru mine. Îmi iau 6-7 ore să dorm suficient și nu aveam de gând să dorm mai puțin.

Deci, dacă ora este 9:30 sau 22:00, atunci știu că este timpul să mă culc. Spre surprinderea mea, majoritatea oamenilor care m-au întrebat când dorm dormeau, de fapt, mult mai puțin decât am făcut-o eu. Am început să dorm suficient și mai bine decât înainte.

4. Îndepărtează obstacolele care îți apar

Oamenilor le place foarte mult să spună că este imposibil să faci asta sau aia. Da, desigur, există anumite circumstanțe care pot deveni un obstacol. Dar cred că mulți oameni sunt leneși și nu doresc să depună eforturi suplimentare pentru a-și îmbunătăți viața. Pur și simplu merg cu fluxul, nu se gândesc cu adevărat la capacitățile lor reale.

Da, poate îmi este ușor să spun, pentru că am avut condiții adecvate: nu sunt căsătorit, nu am copii, viața mea îmi aparține doar mie. Dar, pe de altă parte, multe depindeau de dorința și motivația mea.

Dacă aș locui cu părinții mei, ar fi mult mai dificil să fac acest lucru, pentru că ar trebui să mă bazez cu familia, cu obiceiurile și ritmul lor de viață. Așadar, am început această cale, asigurându-mă din timp că nimic nu mă va împiedica.

Gândiți-vă la tot ceea ce vă împiedică să vă atingeți obiectivul dorit.

Acest lucru se aplică nu numai dorinței de a te trezi mai devreme, ci și dorinței de a renunța la fumat, de a începe să mergi la sală sau, să zicem, să mănânci mai multe fructe și legume. Cum să scapi de toate obstacolele care te împiedică să-ți atingi obiectivul?

Știam că voi avea nevoie de următoarele: independență completă, abilitatea de a adormi oricând vreau, abilitatea de a nu mă trezi în mijlocul nopții în sudoare rece, realizând că am o mulțime de lucruri neterminate, abilitatea de a lucra oriunde și oricând ... Am avut totul.

De obicei lucrez în startup-uri, ceea ce înseamnă că am un program flexibil, motiv pentru care pot începe lucrul la 4:30 dimineața.

Acest program îmi permite să mă întorc mai devreme acasă. În plus, nimeni nu depinde de mine și eu nu depind de nimeni. Și, în ciuda faptului că alți șapte oameni locuiesc în aceeași casă cu mine, mi-a fost ușor să adorm atât de devreme.

5. Starea ta fizică te va ajuta foarte mult

Dacă vorbim despre somn, atunci sunt foarte norocos. Adorm foarte repede (în medie îmi ia 5 minute). Dorm bine (rareori mă trezesc noaptea). Nici cu trezirea nu există probleme: mă ridic imediat la ceas cu alarmă.

Desigur, aceasta este o consecință a stilului meu de viață: mănânc bine, merg la sport în fiecare zi, nu există griji constante și globale în viața mea. Și cred că majoritatea oamenilor se pot trezi mai devreme dacă decid să-și schimbe stilul de viață.

Toate modificările încep cu lucruri mici, dar după câteva săptămâni sau luni, îți dai seama de beneficiile tuturor acestor mici modificări.

6. Uitați de expresia „încă 10 minute”

Mulți dintre noi păcătuim cu acest lucru: nu ne ridicăm imediat la semnalul ceasului cu alarmă, ci îl rearanjăm încă 10 minute mai târziu. Din fericire, rareori am făcut acest lucru și acum sunt în cele din urmă convins de inutilitatea acestui exercițiu.

Dacă vrei să te trezești la o anumită oră, atunci te rog să uiți de acest etern „bine, încă 10 minute”. Acest lucru vă va afecta serios ziua: nu veți dormi suficient în aceste 10 minute, în plus, vă veți simți mai obosit și acest lucru vă va afecta negativ lucrurile pe care le veți de făcut.

7. Îmi place să dorm, dar corpul meu are nevoie doar de 6-7 ore pentru a dormi suficient

După 6-7 ore de somn, nu mai poți să dormi și nu mă arunc și mă întorc în pat. Mai bine să te ridici și să faci ceva interesant și util. Voi dormi în viața următoare.

8. Mai mult timp pentru a lucra

După ce am început să mă trezesc la 4:30 dimineața, am avut două ore în plus de dedicat muncii. Cum? După cum am spus mai sus, sunt o persoană dimineață și după ora 18 nu pot face nimic deosebit de util, productivitatea mea scade deja după-amiaza.

Așadar, aceste două ore de seară, pe care navigam inutil pe internet, le-am mutat dimineața și m-am dedicat muncii. Acum aș putea să termin munca mai devreme și să mă odihnesc exact când aveam nevoie.

9. Am avut timp să-mi sortez corespondența

De obicei, în acele două ore, am timp să răspund la toate e-mailurile și să îmi planific ziua. Este minunat să vezi numărul zero în fața căsuței de e-mail la 6:30. Mai presus de toate, mă bucur că foarte puțini oameni pot răspunde la mesajele mele la o oră atât de timpurie. Acest lucru este valabil mai ales pentru Facebook - acesta este cel mai rău dușman al timpului nostru. Mesaj după mesaj, putem să ne închidem toată ziua.

Și dacă vă gândiți la asta, veți observa că majoritatea oamenilor nu au deloc nevoie de răspunsuri imediate la întrebările lor și nimic rău nu se va întâmpla dacă răspundeți la e-mailuri mâine.

10. Mai mult timp pentru antrenament

M-am dus la sala de sport înainte de a mă hotărî să mă trezesc devreme. Dar, de când am început să mă trezesc la 4:30 dimineața, am decis să mai adaug un antrenament pe săptămână. Înainte de asta, aveam suficiente antrenamente - de trei ori pe săptămână, dar acum acest lucru nu este suficient: am nevoie de 4-5 antrenamente.

Trezirile timpurii mă ajută în acest sens: nu vin obosit la antrenament, așa cum se întâmpla de obicei înainte. În plus, merg la sală cu un sentiment de împlinire - am reușit deja să lucrez  mai mult timp de două ore.

11.  O nouă privire asupra lumii

Trezirile mele timpurii mi-au permis să observ detalii din lumea din jurul meu, detalii pe care abia de la observam înainte.

Le observ mergând la o fugă sau la o plimbare înainte de răsăritul soarelui, ceea ce nu era posibil înainte, când trăiam după un program standard.

12. Și, desigur, aveți nevoie de voință pentru a vă restructura rutina zilnică.

Dacă nu aveți voință, atunci este mai mult decât probabil să renunțați. Antrenează-ți voința, învățați să realizați ceea ce vă doriți.

La final: Dacă vrei cu adevărat, atunci nimeni nu te poate opri!

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile