Bani.md

1200 de locuri de muncă, create la Dondușeni. Premierul Pavel Filip a vizitat noua fabrică de textile

1200 de locuri de muncă, create la Dondușeni. Premierul Pavel Filip a vizitat noua fabrică de textile Foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat astăzi fabrica de textile „Molltex Grup” din orașul Dondușeni. Întreprinderea este o investiție de 35 milioane de lei și face parte din grupul român „Ostazar”. Investitorul a fost convins să vină în Republica Moldova anul trecut de către Pavel Filip, iar în prezent își extinde afacerea în nordul țării și planifică deschiderea fabricilor și în alte localități. Aceasta este cea de-a doua fabrică a „Molltex Grup”, prima fiind deschisă în luna mai curent, la Bălți.

Noua întreprindere din orașul Dondușeni a fost construită în doar 5 luni, iar începând cu 1 iulie curent aici activează 127 de angajați. În același timp, fabrica are o capacitate de 750 de locuri de muncă cu posibilitatea de extindere până la 1200. Articolele textile confecționate de muncitori sunt exportate în România și în Uniunea Europeană.

Premierul a vizitat hala de producție și a vorbit cu angajații despre condițiile de lucru și nivelul de remunerare. Oamenii s-au arătat mulțumiți de mărimea salariului, dar și de  facilitățile acordate de angajator – acesta achită cheltuielile de transport până la fabrică. Șeful Executivului a menționat că o dificultate rămâne a fi lipsa forței de muncă: „Suntem în situația când am creat suficient de multe locuri de muncă în Republica Moldova. Acum rămâne să  găsim mai mulți oameni care au dorința să lucreze la aceste fabrici”.

„Oztasar” SRL, înființată  în România, în anul 2000, este astăzi în topul companiilor de profil, incluzând patru fabrici în județele Prahova și Dâmbovița și un centru de design și logistică cu sediul în Marea Britanie.În ultimii ani, compania ocupă primul loc în România după volumul de exporturi. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000