13 semne că îți pierzi viața în zadar

Jocuri pe computer, reality show-uri, lipirea de telefonul, consumul excesiv, abuzul de alcool. Lista continuă. Luați-vă viața în serios. Pe ce petreceți majoritatea timpului? Vă face bine? Contribuie la o viață mai bună în viitor? Dacă nu, merită să schimbați ceva în rutina ta zilnică.

 

 1. Sunteți ocupat prea mult timp cu ceea ce în general nu merită să faceți

 Jocuri pe computer, reality show-uri, lipirea de  telefonul, consumul excesiv, abuzul de alcool. Lista continuă.

Luați-vă viața în serios. Pe ce petreceți majoritatea timpului? Vă face bine? Contribuie la o viață mai bună în viitor? Dacă nu, merită să schimbați ceva în rutina ta zilnică.

 

 1. Vă plângeți des

Există oameni pentru care viața pare întotdeauna prea grea și vorbesc despre ea neîncetat. Gândiți-vă dacă v-ați transformat într-unul dintre aceste personaje? Dacă vă plângeți în mod regulat de slujbă, șef, salariu, vecinii sau partenerul tău, răspândiți pur și simplu negativitatea. Și nu schimbă nimic, doar vă împiedică să mergi înainte.

Încercați să rupeți acest obicei și să vorbiți mai des despre ceea ce vă place în viața proprie.

 

 1. Nu vă hrăniți mintea

Dacă nu te dezvoltați și nu învățați nimic, stagnarea se instalează. Imaginați-vă un bazin de apă stagnantă acoperită de noroi. La fel se întâmplă și cu creierul, dacă nu încercați ceva nou.

 

 1. Sunteți blocat în gânduri negative

Vorbirea cu sine poate avea un impact uriaș asupra vieții. Așa cum a spus Henry Ford: „Orice credeți - că veți reuși sau că nu se va rezolva nimic, în orice caz aveți dreptate”. 

Dacă tot vă spuneți că nu sunteți suficient de inteligent pentru a fi promovat sau pentru a începe propria afacere, așa va fi. Dacă repetați că sunteți prea obosit pentru a încerca să schimbați ceva, nu se va întâmpla nimic. 

Ceea ce spunem nouă înșine devine realitatea noastră.

Urmăriți-vă dialogul intern. Și veți observa că viața începe să se adapteze la gânduri.

 

 1. Nu sunteți inspirat

Aveți vreun hobby sau pasiune? Mulți oameni cred că pur și simplu nu sunt interesați de nimic, dar acest lucru nu e așa în realitate. Ar trebui să existe ceva care să vă placă și să vă ofere plăcere. Găsiți o activitate sau un hobby și petreceți mai mult timp cu ea.

 

 1. Nu vă planificați viitorul 

Da, este foarte important să fiți în momentul prezent, dar uneori trebuie să vă gândiți la ce vreți de la viitor. Dacă nu aveți niciun scop, vă mișcați prin viață ca o barcă care se îndepărtează în ocean sperând să fie spălată la țărm. Aceasta nu este o strategie bună. 

Imaginați-vă că aveți în interior un senzor de tip GPS care vă ghidează către țintă. Ascultați-l și creați un plan de acțiune pas cu pas care vă va ajuta să ajungeți acolo unde ați dori să fiți.

 

 1. Petreceți prea mult timp cu oameni care vă trag înapoi. 

Nu sunt numiți vampiri energetici degeaba. Ei trag energie de la alții și nu dau nimic în schimb. Cu astfel de oameni, nu veți avansa, nu veți fi mai bine. Încercați să opriți sau cel puțin să reduceți comunicarea. Și petreceți mai mult timp cu cei care încearcă să crească și să-i susțină pe ceilalți.

 

 1. Sunteți dependent de telefon

Desigur, telefonul este un dispozitiv util, dar îl ridicăm prea des. Gândiți-vă cât timp ați pierdut navigând de la o aplicație la alta sau petrecând pe rețelele sociale. De asemenea, imaginați-vă cum vă afectează relațiile cu ceilalți. La urma urmei, dacă la o cină de familie sau întruniri prietenoase nu ridicați privirea de la telefon, pierdeți ocazia de a fi alături de cei dragi în mod conștient.

 

 1. Pierdeți bani pe lucruri inutile

Există o mare diferență între „nevoie” și „dorință”, dar în societatea de consum actuală această linie este foarte estompată. Unii au uitat complet cum să o distingă - de exemplu, cumpără cele mai noi modele de gadgeturi atunci când nu au suficient pentru o ipotecă.

Dar dacă vă gândiți la asta, o persoană nu are nevoie de atât de mult - în primul rând mâncare, un acoperiș deasupra capului și dragoste.

Așadar, uitați-vă la cheltuielile dvs. și gândiți-vă la ce puteți schimba. Cu siguranță există achiziții pe care le puteți refuza și utilizați banii eliberați pentru a vă îmbunătăți viitorul.

 

 1. Nu dormiți suficient

Nu sunt medic, dar știu suficient pentru a spune că somnul este cheia unei sănătăți bune. Dacă stai constant până târziu și dormi puțin, te rănești. Reevaluează-ți obiceiurile pentru a permite mai mult somn.

 

 1. Nu vă pasă de sănătate

Desigur, ați auzit despre asta de o sută de ori deja, dar nutriția și activitatea fizică adecvate sunt cu adevărat necesare. Prin urmare, încercați să mențineți o dietă echilibrată și sănătoasă și faceți mai mult exercițiu. Acest lucru vă va afecta greutatea, sănătatea mintală și bunăstarea generală.

 

 1. Rămâneți în zona ta de confort

Înțeleg că este mai ușor în acest fel. De exemplu, eu comand același lucru când merg la restaurantul meu preferat. Dar acesta este un fleac. Este rău dacă, din teama de disconfort, nu încercați să vă îmbunătățiți viața. Uneori trebuie să vă asumați un risc, este recomandabil să îl cântăriți în avans. Dar nu renunțați la ceva doar pentru că trebuie să ieșiți din zona de confort pentru a finaliza planul.

 

 1. Nu ești fericit de viață

Măsurați succesul în viață prin fericire. Mai mult, sentimentul de satisfacție nu este același. Încearcă să trăiești viața din plin și bucură-te de ea. Dacă ești nefericit, schimbă ceva!

În primul rând, scăpați de gândul că nu poți schimba nimic. 

Anume un astfel de raționament interferează adesea cu acțiunea. Deci, schimbați gândirea și viața se va schimba.

 

Articol scris de Carol Morgan

Psiholog, autor. Lector în Universitatea de stat din Ohio

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile