18 fotografii care ne arată cum s-au schimbat reprezentanții diferitor profesii în ultimii 100 de ani

20 Mai 2021, 12:11
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
20 Mai 2021, 12:11 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Cu circa 100 de ani în urmă Amelia Earhart a devenit prima femeie-pilot, care a traversat Atlanticul. În ultimul secol lumea s-a schimbat dincolo de recunoaștere, acest lucru influențând, în primul rând, oamenii și profesiile lor.

Amelia Earhart este prima femeie pilot care a traversat Oceanul Atlantic și iată cum arată acum un pilot Lufthansa.

Celebrul jurnalist John Reed în 1920 și un jurnalist contemporan.

Pompier de la sfârșitul secolului al XIX-lea și unul contemporan.

Pilotul Louis Meyer în anii 30 ai secolului trecut și un coleg actual de al său Daniil Kvyat.

Un bărbat puternic de la începutul secolului al XX-lea și unul din zilele noastre.

Chelneri, 1913 și 2011.

Însoțitoare de bord, 1930 și 2015.

Prima însoțitoare de bord din lume a fost Ellen Church. Primul său zbor ca însoțitoare de bord a fost pe 15 mai 1930.

Frizer, 1920 și 2014.

Asistentă de la începutul secolului al XX-lea și de acum.

Actori la Gala Premiilor Oscar, 1942 și 2021.

Balerină, 1898 și 2019.

Fotbalist, 1935 și 2020.

Muncitor, anii 1930 și acum.

Jucător de tenis, 1920 și 2018.

Modelul Natalie Paley la începutul secolului al XX-lea și colega sa Natasha Poly în 2020.

Unul dintre cei mai frumoși bărbați ai anilor 20 ai secolului trecut, actorul Rudolph Valentino și actorul Timothy Chalamet, considerat drept unul dintre cei mai frumoși bărbați ai anilor 20 ai secolului nostru.

Prima regină a frumuseții din lume, anul 1921 și „colega” ei, anul 2020.

Primul concurs de frumusețe a fost concursul Miss America, care s-a organizat pentru prima dată în anul 1921. Câștigătoarea a fost Margaret Gorman, în vârstă de 16 ani.

Selfie în oglindă, 1900 și acum.

Sursa: fasingur.info

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală