20 de obiceiuri bănești bune pentru a mări economiile

Aveți intenții mari la începutul fiecărei luni - totuși cumva vă cheltuiți majoritatea banilor. Sunt alții în măsură să economisească mai mult pentru că sunt înzestrați cu această abilitate în mod natural?

Nu este frustrant să simți că ai fi putut economisi mai mult?

Aveți intenții mari la începutul fiecărei luni - totuși cumva vă cheltuiți majoritatea banilor. Sunt alții în măsură să economisească mai mult pentru că sunt înzestrați cu această abilitate în mod natural?

Dacă te străduiești să economisești bani, nu ești singur. Datele arată că mai mult de jumătate din populația globului nu pot acoperi o cheltuială de o cincime din venitul lor lunar. Este oare o soluție să faci parte din această majoritate și să economisești în continuare puțini bani?

Desigur că nu.

Ești o persoană căreia îi place să acționeze - cineva care nu se mulțumește cu mediocritatea. Acesta este motivul pentru care citiți acest articol acum.

Adevărul este că economisirea banilor nu va fi ușoară. Va trebui să rupi obiceiurile proaste și să înveți noi strategii. Majoritatea vor fi simple, dar va fi nevoie să vă concentrați asupra disciplinei. Dacă ați terminat de cheltuit banii fără scop, ați ajuns în locul potrivit.

Dar, mai întâi, fiți clar cu propria persoană: de ce doriți să începeți să economisiți.

Majoritatea oamenilor vorbesc despre pensionare. Alții economisesc pentru o călătorie de vacanță. Deci, există un răspuns corect pentru ceea ce ar trebui să economisiți?

Depinde.

Economisirea pentru pensionare este o necesitate, dar odată ce urmești acest obiectiv, este timpul să devii determinat. După cum știi deja, economisirea nu este ușoară și va trebui să schimbi perspectiva dacă îți dorești să economisești mai mult.

Ia o foaie de hârtie sau folosește telefonul smartphone pentru a nota ce te va face să ai mai mulți bani.

Vei putea dormi mai bine noaptea? Doriți să începi o afacere, dar nu te poți mișca din loc din cauza dependenței de locul de muncă actual? Vrei să te simți minunat ori de câte ori cineva vorbește despre bani?

Fii intenționat și gândește-te ce vă va aduce banii mai mulți. Folosește aceste motive ca punct de pornire. Data viitoare când vei fi tentat să cheltui bani, amintește-ți care este motivul principal pentru care ai decis să economisești bani.

După acesta, începe să adopți obiceiuri mai bune în materie de bani.

Parcurgeți această listă și notați în ce obiceiuri sunteți slabi și în care dintre ele - mai puternici:

 1. Fii cinstit în legătură cu obiceiurile tale proaste

 

Cel mai important obicei pe care îl poți învăța este să înfrunți realitatea.

Motivul pentru care nu ai reușit să economisești de mult timp este că ai amânat acceptarea faptelor. Înțeleg, nu este ușor să accepți că nu economisești cât ar trebui. Este mai ușor să ignori acest lucru și să cheltui banii pe care i-ați putea economisi, sperând că vă va rămâne suficient.

Continuă și recunoaște-ți că te-ai mințit de ceva timp acum.

Aceasta nu înseamnă că te simți rău. În schimb, fii mândru de tine că ești sincer și arată-ți compasiune de sine. Acum ești conștient că ai obiceiuri proaste și este timpul să te apuci de treabă.

 1. Recunoaște-ți mentalitatea în bani

 

Când auzi „economii”, ce îți vine în minte?

Te entuziasmezi pentru că ești pe drumul cel bun pentru pensionare? Sau, te înfricoșezi știind că ți-ai cheltuit banii prost în ultimele săptămâni?

Adevărul este că nu economisești din cauza poveștilor pe care le joci în cap. Stabilește în lista de sarcini o oră pentru ședința cu propria persoană. Pune-țoi întrebări.

Află ce povești despre bani ți-ai spus și provocați-le. De exemplu, dacă credeți că ar trebui să cheltui banii pe măsură ce vin – întreabă-te cum a rezultat acest lucru în ultimii ani. Scopul dvs. este să provocați povești cu bani triste pentru a le crea pe cele mai bune.

 1. Definește-ți nevoile și dorințele

 

Este în regulă să ne placă brandurile scumpe. Problema este să încerci să cumperi totul pentru că vrei să ții pasul cu prietenii și familia. După cum afirmă Paula Pant, „îți poți permite orice, dar nu totul”. Acesta este motivul pentru care trebuie să definiți care sunt nevoile și dorințele dvs.

Creează o listă de articole de care ai cu adevărat nevoie. De exemplu, telefonul mobil și mâncarea, casa sunt nevoi. Apoi, creează lista de dorințe pentru articole precum pantofi de ultimă generație, ultimul smartphone etc.

Nu ar trebui să cumperi imediat din lista dorințelor. În schimb, alege una și creează un buget pentru acesta. Economisește mai întâi bani și recompensează-te cu un articol din lista „dorințe” după ce ai atins un obiectiv de economisire.

 1. Înțelege fluxul de numerar folosind instrumentele de top

 

S-ar putea să credeți că înțelegeți fluxul de numerar (bani care ies și ies din contul dvs.)

Ești plătit o dată pe lună și cheltuui o sumă aproximativă din salariu pentru cheltuieli. Restul se află pe același cont bancar fără un scop. Aceasta este o rețetă pentru dezastru.

În schimb, utilizează aplicații de urmărire a banilor pentru a vă urmări mai bine fluxul de numerar. Sincronizați toate conturile și lăsați Portofelul Personal să facă restul.

 1. Aflați cum să stabiliți obiective SMART

 

Știi deja că economisirea fără intenție nu funcționează.

Dar să afirmi că vrei să te pensionezi fericit nu este suficient. Trebuie să stabiliți obiective SMART. Gândiți-vă la obiectivele SMART ca la care puteți acționa și urmări.

De exemplu, „Vreau să fiu bogat” nu este SMART. Nici „Vreau să fiu milionar”. Dar „vreau să economisesc 500.000 de dolari în următorii 10 ani” este SMART.

Scopul creării obiectivelor SMART este să vă puteți urmări progresul. Cum altfel ai ști dacă ți-ai atins obiectivele de salvare? Examinează-ți obiectivele financiare actuale și faceți-le SMART.

 1. Folosește instrumente pentru a vă urmări cheltuielile

 

Dacă nu poți gestiona bine banii, îi vei cheltui întotdeauna prost.

Scopul tău ar trebui să fie să menții cheltuielile cât mai mici posibil, în timp ce aveți un venit ridicat. Problema este că este posibil să nu îți revizuiești cu regularitate finanțele. Din această cauză, s-ar putea să plătești în exces pentru serviciile de care beneficiezi.

Din nou, poți urmări cheltuielile folosind o aplicație de urmărire a banilor, arătându-ți suma cheltuită în fiecare lună. 

 1. Află cum să negociezi facturile

 

După ce vă urmăriți cheltuielile, mergeți mai departe.

Este probabil să plătiți în exces pentru serviciile dvs. sau să plătiți pentru serviciile de care nu aveți nevoie. Negocierea cheltuielilor nu este grea.

Abonamente TV, internet, abonamentul la sală. Sigur te folosești de toate posibilitățile incluse? Ai nevoie de ele: Dacă nu, s-ar putea să vă fie pe măsură și un abonament mai ieftin 

Economisind bani cu facturile – vei avea mai mulți bani de economisit. 

Organizează-ți cheltuielile de la cele mai scumpe la cele mai mici. Apoi, începe să apelezi cei mai scumpi furnizori de servicii pentru. a negocia facturile. Dacă nu reușești să negociezi prima dată, închide telefonul și încearcă din nou mai târziu.

Majoritatea furnizorilor dvs. de servicii sunt companii mari, deci vei discuta de fiecare dată cu o persoană diferită. 

 1. Începe să economisești automat

 

Nu mai avea încredere în tine că vei economisi bani.

Ați văzut deja de unde ai ajuns. Dar, nu te indispune, suntem cu toții oameni și predispuși la greșeli. În schimb, creează un buget automat.

De exemplu, ai banii transferați automat în conturi diferite. Faceți un pas mai departe și deschideți conturi de economii externe. În acest fel, vă este mai dificil să vă retrageți banii.

Acum, când vine ziua de plată, banii dvs. sunt economisiți automat. 

 1. Fii frugal cu banii tăi

 

Este în regulă să folosești banii pentru a cumpăra lucruri care te fac fericit.

Dar, dacă nu economisești suficient după reducerea cheltuielilor, trebuie să iei o altă abordare.

Dacă ai probleme cu economisirea, căută zone în care puteți tăia mai mult. De exemplu, în loc să plătiți pentru Netflix, urmăriți videoclipuri gratuite pe Youtube.

Repetați acest proces până când nu mai există zone libere. A reduce serviciile și a fi mai cumpătat decât ești obișnuit este doar temporar. După ce poți economisi mai mult, ai posibilitatea de reveni la serviciile pe care le iubești.

 1. Uită de cardurile de credit

 

Datoria este adesea motivul pentru care majoritatea dintre noi nu putem economisi.

Este posibil să câștigi un venit decent, dar odată ce iei în calcul chiria, rata pentru mașină și cardurile de credit, rămâi cu puțin.

Cel mai bun mod de a evita datoriile cardului de credit este să încetezi complet să îl mai folosești

Lasă cardul de credit acasă undeva, departe de vedere.

 1. Revizuiește-ți zilnic progresul financiar

 

Trebuie să vă revizuiți zilnic finanțele

Cu aplicațiile de urmărire a banilor, poți face acest lucru fără probleme. Dar, chiar dacă nu revizuiești zilnic finanțele, creează un memento pentru a verifica unde vă aflați o dată pe săptămână sau o dată pe lună.

Pentru a încuraja acest obicei, revizuiți-vă finanțele distractiv. De exemplu, examinați-le în timp ce mâncați mâncarea preferată. Sau, răsplătește-te cu ceva mic din lista de „dorințe”. Odată ce revizuirea finanțelor dvs. devine un obicei, veți fi într-o poziție mai bună pentru a economisi mai mult.

 1. Folosește cupoane fără rușine, în toate locurile

 

Nu utiliza cupoanele doar când nu mai ai bani.

Obișnuiește-te să folosești cupoane pentru a economisi cât mai mulți bani posibil. Nu cumpăra produsele alimentare și apoi căuta cupoane pe care le puteți folosi, generând înainte de termenul de expirare al acestora cheltuieli suplimentare pentru ca „să nu se piardă”.   

 1. Împachetează masa de prânz pentru a economisi bani

 

O masă de prânz de 50-70 de lei, nu întotdeauna pare mult. Cu toate acestea, mâncarea gătită acasă este mult mai sănătoasă, cel puțin din motivul că alegeți ingredientele compatibile cu stilul de viață dorit. Totodată, aceasta este șoi mai ieftină.

Plus la toate – așa reușiți să consumați bucatele gătite în întregime, reducând risipa alimentară. 

 1. Utilizați instrumente pentru a reduce din publicitatea văzută

 

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, ești abuzat de anunțuri publicitare de câteva ori pe zi.

Companiile cheltuiesc o mulțime de bani pentru a vă asigura că știi despre ultimele lor produse. Acest lucru te va face să dorești să cheltui mai mult.

 1. Adoptă regula de 30 de zile

 

Ai cumpărat vreodată ceva pentru și câteva zile mai târziu ai regretat, pentru că ai acționat conform impulsului? 

Dacă da, regula de 30 de zile este pentru tine.

De fiecare dată când vei efectua o nouă achiziție, amân-o timp de 30 de zile. Dacă după 30 de zile totuși dorești să cumperi acest articol, nu ai decât. Acest lucru nu va opri toate achizițiile proaste, dar le va reduce pe cele mai iraționale.

 1. Lucrează la sarcini importante, nu la toate

 

Timpul este singura resursă pe care nu o poți cumpăra. Acesta este motivul pentru care trebuie să îl protejezi cu orice preț. Dacă nu ești sincer cu tine însuți, nu ești productiv cu timpul tău. 

Vizionarea videoclipurilor utile pe YouTube sau petrecerea timpului cu prietenii nu este timp pierdut. Problema este ca aceste plăceri să fie raționale: atât cât este nevoie.

Dacă ești deja bine financiar, atunci aceasta nu este o problemă. Dar, dacă vrei să economisești mai mulți bani, trebuie să fii productiv.

Cum? 

La fel ca banii, trebuie să îi urmărești. Utilizați aplicațiile de urmărire a timpului pentru a-ți  face o idee clară despre modul în care vă petreci timpul. Scopul tău  este de a petrece o parte din timp gestionând banii mai bine și căutând diferite modalități de creștere. 

 1. Dezvoltă-te

 

Unul dintre motivele pentru care nu faci mai mulți bani este și faptul că nu valorezi mai mult decât acum un an. Ce trebuie să faci – este să îți crești valoarea. Investește în tine pentru a obține rezultate dorite. 

 1. Educație în mișcare

 

Puteți afla mai multe de la experți în domeniu pe podcast-uri. Găsește câteva dintre podcast-urile de top în afaceri, bani și alte domenii importante.

Ascultați-i la și în timpul naveta la serviciu. Ascultă în timp ce te antrenezi la sală. 

Încetul cu încetul, vei învăța lucruri noi. Și într-o zi, și tu vei fi expert în materie. 

 1. Alege să investești în tine

 

Ești cea mai bună investiție a ta. De ce?

Cu cât știi mai multe, cu atât poți aplica mai mult. Dar nu poți crește singur. Antrenorii sunt minunați pentru că vă pot vedea punctele oarbe. 

Da, costă bani, dar pot economisi timp evitând problemele pe care le fac majoritatea oamenilor. În primele etape ca antreprenor sau în carieră, este posibil să nu îți permiți să angajezi un antrenor și acest lucru este în regulă. Citește și ascultă podcast-uri pentru a crește.

În cele din urmă, venitul tău va crește și poți folosi acești bani pentru a investi în antrenori.

 1. Îmbunătățește-ți abilitățile pentru a vă crește veniturile

 

Există o limită pentru câți bani puteți economisi, dar nu câți bani puteți câștiga. Acesta este motivul pentru care trebuie să aveți un venit secundar. Internetul a făcut posibilă construirea unei afaceri în timp ce lucrați cu un loc de muncă cu normă întreagă. Alegeți să începi o afacere într-o industrie cu care sunteți familiarizat.

 

Va fi ușor? Nu, dar merită efortul.

Odată ce te vei ajuta să economisești banii, va trebui să îi pui în funcțiune.

 

Gânduri de final

Economisirea banilor nu este ușoară. Multe dintre obiceiurile pe care le ai în prezent sunt cele învățate din copilărie. Așadar, să ne așteptăm să dispară în 30 de zile -  nu este realist. În loc să încerci să le stăpânești toate obiceiurile descrise aici, începe cu unul.

Imaginează-ți că construiești o casă cu materiale ieftine, din temelie. Nu ar trece mult până când această casă se prăbușește. Încercarea de a construi obiceiuri rapide este ca și cum ai folosi materiale ieftine pentru a construi o casă. 

Poți economisi mai mult dacă te angajezi să începi acum.  Cel mai important – vei trăi o viață mai relaxată și mai fericită. Crede-ne. Oare acest rezultat nu merită efortul?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile