3,3 milioane de locuitori intră în carantină pentru a doua oară în acest an, la Madrid

Toți cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an.

Ministrul spaniol al Sănătății a anunțat că toți cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Acesta a mai spus că măsura se va aplica și pentru unele zone din apropierea capitalei. Printre altele, locuitorii Madridului nu vor mai avea voie să părăsească orașul sau să intre în el decât pentru a merge la muncă sau pentru a-și duce copiii la școală.

Anterior, ministrul Sănătății criticase autoritățile locale pentru că impuseseră carantina doar în cartierele din sudul orașului, care însumează 40% din totalul infectărilor.

Spania este una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cu aproape 32.000 de decese și 770.000 de infectări.

Ieri au fost raportate 11.000 de noi cazuri, pentru 24 de ore.

Ce spun locuitorii din Madrid despre măsura carantinei:

"Mă deranjează pentru că eu locuiesc singur și pentru mine ieșirea în parc este o ușurare".

"Așa cum vezi oameni care au grijă, sunt și unii care nu au. Îi vezi prin parcuri fără mască, fumează, se adună în grupuri destul de mari".

"În cele din urmă, tot ceea ce vrem este să ieșim. Putem fi atenți la respectarea măsurilor, dar nu să fie atâtea restricții. Pe de o parte cred că e bine, dar nu aș vrea să mă împiedice să-mi văd de viața mea".

"Nu e ceva pozitiv, dar dacă nu există altă soluție..."

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile